Daha önceden Koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirler hakkında bir öneride bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyanın gündemine oturmuş, alay konusu olmuştu. Koronavirüs ile olan mücadeleyi şaka zanneden Kılıçdaroğlu, bu bağlamda yaptığı öneride, "Bulaşmasını engelle, engellemeyezsen tedavi et." demiş, bunun "Akıl ve mantık" çerçevesinde yapılacak en doğru şey olduğunu ileri sürmüştü.

'KAHVEHANELERDE HER OYUNA YENİ DESTE AÇIN' ÖNERİSİ!

Kılıçdaroğlu bu kez normalleşme sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Kahvehaneler açık oyun oynamak yasak. Halbuki her oyunda yeni deste açın çözüm bu kadar basit. Kimsenin aklına gelmiyor mu bu?" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medya kullanıcılarından cevap

Kılıçdaroğlu'nun bu önerisi de kısa sürede sosyal medyada gündem olmayı başardı. Sosyal medyadaki kullanıcılar, böyle bir uygulamanın günde ortalama 300 ila 400 arasında deste açılmasına sebep olacağını; dolayısıyla kahvehanelerin günlük 4 bin TL gideri olacağını bildirdi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK ÖNERİSİ

Koronavirüsle ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyanın diline düşmesine sebep olan açıklama şu şekildeydi:

"Bir salgın var mı, var. Bütün dünyada var… Yine akılla yine mantıkla mücadele edeceğiz. İki ayaklı… Birincisi önce bulaşmayı engelleyeceksin. Bulaşmanın önüne geçecek engelleri alacaksın. Akıl var mantık var… İkincisi ise hastalık bütün önlemlere rağmen bulaştıysa bunu tedavi edeceksin. Bu kadar basit."