Adını Cumhuriyetten alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) son günlerde taciz ve tecavüz skandalları gündemden inmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kadınlara yönelik olarak yapılan açıklama, büyük dikkat çekti.

CHP içindeki taciz ve tecavüz skandalları gündemden düşmüyor. Öte yandan bu, partilileri bile bezdirmiş durumdayken CHP Lideri'nden herhangi bir açıklama gelmiyor.

TACİZLER KONUSUNDA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin kadın kolları tarafından düzenlenen 'Yaşamhak Projesi' tanıtımında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, kadınlara yönelik övgülerde, vaatlerde ve çağrılarda bulunurken, partisinin içindeki taciz ve tecavüz skandallarıyla ilgili tek kelime dahi söylemedi.

'SİYASETTE SÖZ SAHİBİ OLMANIZI İSTİYORUM'

Kılıçdaroğlu, kadınlardan iki şey istediğini söyleyerek bunları şöyle sıraladı:

"Birincisi, siyasi partiler yasasında cinsiyet kotasının olmasını istediğinizi söyleyin, siyasette söz sahibi olmak istediğinizi dile getirin. Bunu kabul etmeyenlere hiçbir surette oy vermeyeceğinizi söyleyin, sokaklara çıkın yeri geldiği zaman, yeri geldiğinde de toplantılarda dile getirin. İkincisi ise 21. yüzyıl Türkiye'si içinde yoksulluğu yaşamak istemediğinizi söyleyin."

'GÜCÜNÜZÜN FARKINDA OLUN'

Kadınların gücünün farkında olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, taciz ve tecavüz skandallarına ilişkin hiçbir şey söylemedi. Kılıçdaroğlu, "Sizde olağanüstü bir güç var, bu gücün farkında olun. Kadınlar, güçlerini birleştirdikleri zaman istedikleri her konuyu siyasi otoriteye kabul ettirebilir." dedi.

Kadınların siyasetteki yeri neden az?

Kılıçdaroğlu, 306 adet kadın örgütü olduğunu dile getirerek, söz konusu düşüncesini o örgütlere de dile getirdiğini anlattı. Kadınların haklarından söz etmesi gerektiğini söyleyen CHP lideri, "Ellenizden alınan hakları geri isteyeceksiniz. Karadenizli kadınlar nasıl çalışır hepimiz biliyoruz. Kadınların siyasette neden daha az yeri var?" diye sordu.

Taciz ve tecavüzlere ilişkin tek kelime yok

CHP içindeki taciz ve tecavüz skandalları yeri göğü inletirken, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmaması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun, partisinde yer alan yüz kızartıcı suçlara hangi zaman diliminde, nasıl bir şekilde değineceği de vatandaşlar tarafından merak edilen ayrı bir konu haline geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kadınlara övgü yağdırırken partisindeki rezillikleri ne zaman dile getireceği merak ediliyor.