Kemal Kılıçdaroğlu'nun KRT TV canlı yayınında yaptığı skandal 15 Temmuz açıklamalarına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tepki gösterdi.

15 Temmuz gecesi darbecilere ait tankların arasından kolayca geçip Bakırköy Belediye Başkanının evinde hadiseleri izleyen Kılıçdaroğlu'nun o gece yaşananlara dair sözleri AK Parti cephesinden tepki çekti. Akbaşoğlu "Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak Sn Kemal Kılıçdaroğlu." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Yeşilköy Havalimanı'nda bulunan darbecilere ait tankların arasından geçmiş ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun evine gitmişti.

"BEN GEÇTİM, O DA GEÇSEYDİ"

Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV'de 15 Temmuz 2016 tarihinde Yeşilköy Havalimanı'nda yaşananlara dair konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sizin o zırhlı aracın yanından yürüyerek geçmeniz eleştiriliyor" şeklindeki soruya; "Ben geçtim. O da gelip geçseydi. O da oradan yürüyerek geçseydi. Niye yürüyerek geçmedi? İşin o cephesi ayrı. Onu ilaveten tartışırız" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun söz konusu açıklamasını yayınlayarak tepki gösterdi.

"Marifet kaçmak değil hainlere karşı durmak" ifadelerini kullanan Akbaşoğlu şu bildirimde bulundu:

"HAİNLERİN İZNİYLE GEÇMESİ YÜZ KIZARTICI"

“15 Temmuz gecesi hainlerin arasından onların izniyle geçtiğini itiraf eden bunu da marifetmiş gibi söyleyen Kılıçdaroğlu'na yaptığının demokrasi adına yüz kızartıcı utanılacak bir şey olduğunu ajans, hatırlatmadı mı?