CHP'nin eski milletvekillerinden Muharrem İnce, gazeteci Fatih Portakal'ın Youtube üzerindeki yayınına katılım göstererek sorulara yanıt verdi.

Portakal'ın, yeni parti kurma hazırlıklarıyla ilgili yönelttiği soru üstüne CHP'de demokrasinin kalmadığını söyleyen İnce, "Partiyi ele geçirip koltuklarına oturdunuz, tüzüğü bile değiştirdiniz. Eğer partide demokrasi yoksa, Türkiye'ye de demokrasi getirmek gibi bir şansınız olmaz. Bu sebeple bu kişilere meydan okuyacak, asla susmayacağım." ifadelerini kullanıp yeni parti kuracağını doğruladı.

PARTİ'NİN İSMİ NEREDEYSE BELLİ OLDU

Avrupa'da yer olan pek çok partiye ait tüzüğün incelendiğini söyleyen İnce, yeni partinin isminin de hemen hemen belli olduğunu ve Memleket Hareketi'ne yakışan bir isim olacağını söyledi. İnce, "Biz tek başımıza 50 artı 1 alacağız. CHP'nin içinden de görüştüklerim var, inanıyorum ki gelecekler." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞINA YENİDEN ADAY OLMAK İSTİYORUM

Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili soruyu da yanıtlayan İnce, "İstiyorum, bu böyle yarım kalmayacak dedim. Biz zaten kenarından döndük. 1 ay daha erken olabilseydi, 51 değil de 81 gün önce Cumhurbaşkanlığına aday olsaydım ve CHP bazı hataları yapmasa bugün cumhurbaşkanı olarak görev yapıyordum. Yeniden aday olmayı tabii ki istiyorum." dedi.