Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep İstasyon Meydanı'nda Gaziray, Büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "(Kılıçdaroğlu'nun İngiltere ziyareti) Temiz para arıyormuş. Gittiği yer geçmişte bizim ülkemiz dahil tüm dünyanın iliğini, kemiğini sömürenlerin kapısı. Birileri kıta kıta geziyor. Sanırsınız ki ülke ve milletin hayrına bir iş yapacak. Dönüşte bakıyoruz, yediği hamburgerden başka anlatacak hiçbir şeyi yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Buradan bir de müjde vereyim" dedi ve duyurdu "Gaziray'ı ne yapalım? Şöyle yapalım? Yılbaşına kadar Gaziray'ı ücretsiz yapalım." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bu ne güzellik bu ne coşku böyle. Sevgili Gaziantepliler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yaklaşık 11 aylık aranın ardından sizlerle tekrar bir arada olmaktan memnuniyeti içindeyim.

Gece gündüz ülkemize eser vermek, milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Sordum... Şu anda İstasyon Meydanı'nda ne kadar Antepli var. Dediler ki; "60 bin. Gelişler devam ediyor"

Biz vesayetin oyununu sizlerle bozduk. Sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorlarını beraber yıktık. Türkiye Yüzyılı için gereken temeli beraber attık. Gereken hazırlıkları beraber gerçekleştirdik. Şimdi de Türkiye Yüzyılı programımızda milletimizi hayaline kavuşturmaya hazırlanırken, yine Antep'te sizlerle birlikte yola çıkıyoruz. Gece-gündüz çalışmaya hazır mısınız? 2023'e hazır mıyız?

BİRİLERİ KITA KITA GEZİYOR

Kardeşlerim... Biliyorsunuz geçmişte kimi zaman köken, mezhep, etik kökler üzerinden senaryolar denendi. Milletimiz o engin ferasetiyle meseleyi en doğru şekilde kavradığı için emperyalizmin planlarını başlarına geçirdi. Türkiye Yüzyılı'nın seçimi 2023'e yaklaşırken bunun yeni işaretleri başladı. Birileri kıta kıta geziyor. ABD olmadı İngiltere, İngiltere olmadı Almanya. Dönüşte bir bakıyorsunuz hamburgerden anlatacağı başka birşey yok. Temiz para arıyormuş. CHP, IMF temsilcileri ile bir araya geldi. Bizim onlarla işimiz yok. Ama gittiği yer tüm dünyanın iliğini kemiği sömürenlerin kapısı.  Nerelere gittiğinin farkında mısın? Gazi Mustafa Kemal, Düyûn-ı Umûmiye kurtardı, biz de IMF'den kurtardık.

KILIÇDAROĞLU'NA IMF TEPKİSİ: NEREYE GİTTİĞİNİN FARKINDA DEĞİL

CHP'nin milletvekilleri mahkemede hakimlerin üzerine yürüyor. Bu şaşırmış, nereye gittiğinin farkında değil. Yargıda bunun hesabını soracağız. Bunlar siyaset değil. Bunlar proje ürünü hamlelerdir. Bunlar proje elemanlarıdır.

Bu kardeşiniz IMF ile kapıları kapattı mı? Artık bizim IMF'le herhangi bir işimiz yok. CHP, IMF'in temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geldi. Bizim onlarla işimiz yok. Biz kendimize yeteriz. Gücümüz var. Artık o kapılarda işimiz yok. Şimdi bu zat ülkemizi aynı fasit daireye sokmak için dört dolanıyor. Bu zatın gece yarıları yayınladığı her video, kürsülerdeki her konuşma, her provokasyon Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak isteyenlere malzeme verme amacı taşıyor. Aklıbaşında kim ülkenin kapanmış yarasını açar? Aklıbaşında kim uyuşturucu ile ülkesini zikreder? Kim mahkemelerde hakimlerin üzerine yürür? Bu şaşırmış. Nereye gittiğinin farkında değil. Şimdi yargıdayız, bunların hesabını soracağız. Bunlar proje ürünü hamlelerdir, bunlar da proje ürünü elemanlardır. Şimdi aynı bedelleri önümüze getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.

BUNLARDAN HAYIRLI BİR SES ÇIKMIYOR

Bunlarda öyle bir niyet var ki hem ülkeyi kana bulayanları sırtlarına taşırlar, hem de aynı ithamla ülkeyi kaşırlar. Partilerinin Cumhuriyet'le yaşıt olduğunu söylerler ama Cumhuriyet'e faydaları yoktur. Belediyelerde bunu yaptılar. Şimdi aynı projeyi hükümet seviyesinde işletmenin peşindeler. Yapamayacaklar. Milletimiz geçtiğimiz 15 seçimde olduğu gibi 2023'te de bu oyunu bozar.

Türkiye'yi yeniden 1970'lerin, 1990'ların perişan haline döndürecekler. Aksini düşüneceğimiz aklı başında politikaları yok. Beton duvara vursanız ses gelir, ama bunlardan hayırlı bir ses çıkmıyor.

Milletimizin yüzünü hem doğuya hem batıya en çok da doğruya döneceği günleri başlatmak için gelin tekrar bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.

GAZİANTEP'E 30 MİLYAR 5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Toplam 30 milyar 5 milyon lira olan 169 tesisin şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum. 10 milyar liralık bir yatırım Gaziray. Uzunluğu 25,5 km'yi bulan güzergahıyla Gaziantep için iyi olacak bir proje.

Buraya Gaziray'la geldik. Gaziray'ın yer altından geçen 5 km'lik üzerini belediyemiz spor ve süs havuzlarıyla düzenledi. Bu güzel parkın da hayırlı olmasını diliyorum.

İlk evim kapsamında 10 bin 24 konut daha yapıyoruz. İş yerim kapsamında da 500 iş yeri yapılacak. Yeni projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Az önce Gaziray'la gelirken ses yok, gürültü yok, uzun yolu yavrularımızla katettik.

GELİP FABRİKA SAYMAYA KALKMIŞLARDI

Gaziantep'in geldiği yer bir elin nesi var iki elin sesi var sözünün en somut örneğidir. 2 yıl önceki ziyaretimizde Gaziantep'te 300 fabrikayı birden hizmete açmıştık. Muhalefet gelip fabrika saymaya kalkmıştı. Onu bile beceremediler. Bugün de 77 fabrikanın açılışını yapıyoruz.

Büyümeyi başaran bir Türkiye var. Bu Türkiye şu anda dünyaya bir örnek. Gaziantep'in sanayicisi çok farklı. Türkiye ekonomi noktasında dünyaya örnek bir hale geldi. Büyük ve güçlü Türkiye konusunda hala ikna olmayanlar varsa da Anteplilerin hak ettikleri cevabı vereceğinden endişe duymuyorum.

Gaziantep'te hükümetlerimiz döneminde toplam 52 buçuk milyar lira tutarında yatırım yaptık. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanemizi büyütmeye hazırlanıyoruz. Şehrimizi 4 millet bahçemizi yapıp sizlerin hizmetine sunmuştuk. Nizip ve Oğuzeli millet bahçesi çalışmalarımıza devam ediyoruz.

GAZİRAY BİR AY ÜCRETSİZ OLACAK

Buradan bir de müjde vereyim istedim. Gaziray'ı ne yapalım? Şöyle yapalım? Yılbaşına kadar Gaziray'ı ücretsiz yapalım. Gaziray'ın ve diğer projelerin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

ÜÇ KATLI AKILLI KAVŞAK AÇILDI

Beş ay gibi çok kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanan YeşilVadi Üç Katlı Akıllı Kavşak Gaziantep trafiğine nefes aldıracak.

Dev proje ile ilgili Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu şu ifadeleri kullanmıştı;

Projemiz, daha az karbon salınımı ile çevre dostu, konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlıyor. 7 km uzunluğunda ve 6 şeritli bağlantı yolları olan YeşilVadi Üç Katlı Akıllı Kavşağımız da 30 bin metreküp beton, 5 bin 500 ton demir, 1453 fore kazık kullanıldı. 600 bin metreküp kazı alanı, 200 bin metreküp yapısal dolgu 162 metre viyadük, 3 adet alt geçit, 2 adet u dönüşü köprüsü ve güney yan 916 metre toprakarme, 900 metre 6 şeritli dal-çık, 10 şeritli ve 8 şeritli anayolu birleştiren devasa 3 katlı köprülü kavşağımız vatandaşlarımızı ulaşımını kolaylaştıracak.