İyi Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından endişe duyduğunu açıklaması altılı masa ve diğer partiler tarafından tartışılmaya devam ediyor.

Masadaki çekişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yönelik tavrı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nu eleştiri tahtasına oturtan İnce, “Ben CHP Genel Başkanı olsam o masayı yıkardım.” diyerek İyi Partili Ağıralioğlu’nun tavrının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İnce, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“İyi Parti’nin milletvekili çıkıyor, CHP’nin genel başkanına 'Seninle kazanamayız, çekil kenara.' diyor. Ayar veriyor. Ve CHP’nin genel başkanı da kendi onurunu kıra kıra o masada hala oturuyor. CHP’nin genel başkanı ben olsaydım, o gün o masayı yıkardım.

“ÜZÜLÜYORUM ESKİ BİR CHP’Lİ OLARAK”

Ana muhalefet partisisin sen ya. Üzülüyorum eski bir CHP’li olarak. Üzülüyorum yani. Bunlarla mı memleketi ayağa kaldıracaksın? Gururunu kırdırmayacaksın. Siyaset, sabretme yok öyle bir şey. Siyaset tavır koyma işidir, ilke işidir, duruş işidir, omurga işidir.

“İKİ DAKİKADA BIRAKIRLAR SENİ ORTADA”

Yavuz Ağıralioğlu ayar veriyor CHP Genel Başkanı'na. Bunlarla mı memleketi kurtaracaksın? Satıverirler, iki dakikada bırakırlar seni ortada. Zaten ne olacağını herkes görecek. Bunları toplayacağına Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri dağıtmasaydın da bugün çok daha iyi bir noktada olsaydın. Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri gönderirsin partiden sonra İhvancılarla, Saidi Nursiciler ile memleketi kurtarmaya kalkarsın.”