TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Katar Yatırım Otoritesi'nin, Borsa İstanbul'a ortak olmasına ilişkin olarak yaptığı eleştirilere yanıt verdi.

KATAR İLE ORTAKLIK ÜLKE İÇİN KAZANIMDIR

Geçtiğimiz günlerde Katar Yatırım Otoritesi'nin, Borsa İstanbul'a ortak olmasının Türkiye için bir kazanım olduğunu ve bundan korkacak bir şey olmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iki ülke arasındaki bu iş birliğinin millete kazanç halinde geri döneceğinin altını çizdi.

'KILIÇDAROĞLU'NUN YANLIŞ HESAP UZMANI OLDUĞUNU SSK'DAN BERİ BİLİYORUZ'

Oktay, Kılıçdaroğlu'nun kürsüye gelerek yanlış bilgilerle vatandaşların aklını bulandırmasına tepki gösterdi. CHP Lideri'nin, Borsa İstanbul hususunda yaptığı hesapları iyiden iyiye karıştırdığını belirten Oktay şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Kılıçdaroğlu, bu hususta hesabı kitabı iyice karıştırdı. Bu kürsüye gelip milletimizi yanlış bilgilerle yönlendirdi. Ama biz zaten Kılıçdaroğlu'nun yanlış hesaplar konusunda uzman olduğunu SSK'dan beri biliyoruz. Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Borsa İstanbul'daki karlılık oranı yüzde 50'dir. Bu oranla satın alan fon ödenen parayı ancak 15-20 ay sonra çıkarabilecek.' Bu nasıl bir hesap uzmanlığı, nasıl bir matematiktir?"