Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetiminin üstünü kapatmaya çalıştığı taciz ve tecavüz olayları ilk başta Maltepe'de baş göstermiş, ardından skandallar Avcılar'dan Ümraniye'ye, Şişli'den Esenler'e, Muğla'dan Konya'ya kadar devam etti.

Taciz ve tecavüzlerle ilgili şimdiye kadar CHP'den tatmin edici herhangi bir açıklama gelmemişti. Öte yandan geçtiğimiz gün gerçekleşen CHP'nin MYK toplantısında bu olaylara değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm bu taciz ve tecavüz 'iddialarının' gündem değiştirme çabası olduğunu iddia etti.

 

'DİKKATİ BAŞKA YERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR'

CHP içinde yaşanan taciz ve tecavüz olayları güneş kadar açık ve parlakken CHP liderinin tüm bunlara "gündem değiştirme çabası" diyerek savunma yapması dikkatlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu, söz konusu eleştirilen maksatlı olduğunun altınız çizerek gündemi değiştirmek üzere öne sürüldüklerini savundu. 

Bu tür hamlelerle dış politika ve Türkiye ekonomisi başta olacak şekilde yakıcı ve kritik meselelerin üzerindeki dikkati bambaşka yerlere çekmeye çalıştıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bir kez daha partisinde yaşanan skandalları görmezdek gelerek suçu hükümete atmayı tercih etti.