Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör soruşturmaları sebebiyle cezaevinde tutuklu olarak bulunan HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için bir kez daha çağrı'da bulundu. Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmaması halinde, faturasının çok ağır bir şekilde kesileceğini iddia etti.

KILIÇDAROĞLU, DEMİRTAŞ'IN SERBEST KALMASINI İSTİYOR

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), hakkındaki terör soruşturmalarından ötürü şu an cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ile alakalı verdiği karardan sonra bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Demirtaş'ın serbest kalmasına ilişkin çağrıları devam ediyor.

'KARARA UYMAZSAK AVRUPA'DAN TECRİT EDİLİRİZ, FATURASI AĞIR OLUR'

Ankara'da basın mensupları ile bir araya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın serbest kalması gerektiğini kaydederek, AİHM tarafından alınan kararı uygulamasını zorunlu olduğunu dile getirdi. Karara uyum göstermemenin Avrupa'dan tecrit edilmek gibi bir sonucu olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Faturası ağır olur. Peki eğer kararı uygulanmazsa şaşırtıcı olur mu? Olmaz." ifadelerini kullandı.

HDP, muhalefetten yardım istedi

HDP'li Pervin Buldan,söz konusu kararla ilgili muhalefetin bir değerlendirme yapması gerektiği kanaatinde olduğunu söylemiş, siyasi iradeye Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasına dair çağrılar yapılması gerektiğini savunmuştu.