Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalar sonra ilk kez partisinin kapsadığı belediyelerdeki taciz ve tecavüz rezillikleriyle ilgili ilk kez konuşsa da, tahmin edildiği gibi partisindeki sapıkları değil de, skandalları ifşa eden gazeteyi hedef aldı.

16 GÜN BOYUNCA TEK KELİME ETMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarıyla ilgili tam 16 gün boyunca hiçbir şey söylemedi. Kamuoyu bu duruma tepki gösterince konuşmak zorunda kalan Kılıçdaroğlu, bu kez partisindeki sapıkları ifşa eden Sabah Gazetesi'ne suç buldu.

CHP'DEKİ SKANDALLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEDİ İDDİASI

Youtube üzerinden yayın yapan bir kanala konuk olan muhalefet lideri, partisindeki taciz vakalarıyla ilgili eleştiri yapmak yerine, bu olayları deşifre eden gazeteye saldırdı. CHP'deki skandalların üstünün örtülmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Eğer bir olay parti ilkeleriyle çelişiyorsa biz de o kişiyi partiden atarız. Biz temel ahlaki kurallardan hiçbir şekilde ödün vermeyiz. Gereken neyse yapıldı. Bizden bir kişi çıkıp da tacizler için 'bir kereden bir şey olmaz' cümlesini kurmadı. Ben de Sabah Gazetesi'ne sormak istiyorum, manşete taşıdı. Bizler, taciz olaylarında 'Bir kereden bir şey olmaz' diyen birini partinin meclisinde, hele ki bakan koltuğunda asla tutmayız." dedi.