Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 97. yaşı hasebiyle 9 Eylül tarihinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte "Türk Siyasetinde Örgütün Yeri ve Seçim Güvenliği" başlıklı bir konuşma yapan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 1,5 saat süren konuşmasında 'Atatürk' ismine yer vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Üç kez tekrar edince tartışmalar başladı

Kaftancıoğlu, konuşmasında Atatürk'e hitap ettiği yerlerde 'Gazi Mustafa Kemal' demeyi tercih etti. Bu durum 3 kez tekrarlanınca tartışma çıktı. 

'KENDİMİ AİT HİSSETTİĞİM BİR İFADE'

Kaftancıoğlu, çıkan tartışmada kendini şöyle savundu:

"Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum." 

KILIÇDAROĞLU ARAYA GİRDİ

CHP'nin bizatihi Atatürk tarafından kurulmuş olmasına karşın 'Atatürk' adını kullanmaktan yüksünen bir il başkanı partide hoş karşılanmadı. CHP safhında gerilim artarken Birçok ulusalcı ve Atatürkçü partili Canan Kaftancıoğlu'nun ihraç edilmesini isteyince Kemal Kılıçdaroğlu araya girdi.

Whatsapp'tan talimat verdi

Kılıçdaroğlu, Grup Başkanvekili Özgür Özel aracılığıyla ilettiği talimatında, 'Yorum yapmayın, tartışmaya girmeyin, bu konuda konuşmayın' dedi. Bu talimat Whatsapp üzerinden gönderildi.

CHP SÖZCÜSÜNÜN İFADELERİ

CHP Sözcüsü Oğuz Kaan Salıcı, CHP'deki Atatürk tartışmalarını yalanlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Ortada bir Atatürk tartışması yok. İl başkanımız bir açıklama yaptı. Mustafa Kemal Atatürk CHP'nin kurucusu. Türkiye Cumhuriyeti'nin de kurucusu ve CHP'nin ebedi genel başkanı. CHP'de Atatürk ile sorunu olan, Atatürk düşmanlığı yapan, Atatürk tartışmaları içinde bulunan hiç kimse olmaz. Çünkü burası Atatürk'ün kurduğu partidir."