Pelin Çift ile Gündem Ötesi programı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıl dönümü kapsamında özel bir bölümle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) yapılacak canlı yayınla, bu akşam saat 23.40’ta TRT 1’de izleyiciyle buluşacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Kıbrıs'ta Türklerin Rumlar tarafından uğradığı baskı ve zulmü önlemek ve Ada'da barış ve huzuru tesis etmek amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 48 yıl geçti. Pelin Çift ile Gündem Ötesi programı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48. yıl dönümünde özel bir yayınla ekranlara geliyor.

Ada’ya çıkarma yapan gemiden canlı yayınla gerçekleştirilecek programa, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız konuk olacak. Kıbrıslı Türklere karşı uygulanan baskı ve zulme nasıl son verildi? Kıbrıslı Türklerin özgürlük ve varoluş mücadelesinde neler yaşandı?

Tüm bu soruların yanıtları ve daha fazlası bu akşam saat 23.40’ta canlı yayınla Pelin Çift ile Gündem Ötesi programında TRT 1’de ekranlara gelecek.