Türkiye'de İzmir, Uşak, Kütahya, Burdur, Antalya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Ordu, Tokat, Yozgat, Kayseri, Malatya ve Rize'de kenevirin ekimi izinle serbest hale getirildi. Bu illerde kontrollü kenevir üretimi sürerken yapılan üretim verimi ile göz dolduruyor.

Ekilen çeşidine göre kenevir bitkisi, kağıt sektöründe kullanıldığı gibi akaryakıt, tekstil ve kozmetik de dahil pek çok alanda kullanılan kenevir, 11 milyarlık hacmi ile dünya pazarındaki önemini giderek artırıyor.

Burdur’un Gölhisar ilçesinde 10 dönüm alanda ekilen kenevirin bu yılki hasadı Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın da katılımıyla yapıldı.

Arslantaş, Gölhisar ilçesinde üretilen kenevirin, yüksek verim elde edilmesi üzerine sanayide kullanılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kenevirin, kağıt sektöründen akaryakıt sektörüne elbiseden giyim ve kozmetik sektörünün yararlandığını kaydetden Vali Arslantaş, “Devlet olarak tüm üreticilerimizin yanındayız.” dedi.

Kenevir yetiştiren şirketin yönetim kurulu üyesi Fatih Oral da bu ürünün tarımda geleceğin "yeşil altını" olacağını aktardı.

Burdur'da kenevirin yaygınlaştırılması ve endüstriyel yatırımı için araştırma geliştirme çalışmaları yaptıklarını anlatan Oral, hasadın bereketli olmasını diledi.