TOsun Paşa, Şabanoğlu Şaban, Çöpçüler Kralı, Hababam Sınıfı gibi filmlerle Türk insanının gönlünde taht kuran ve bundan tam 21 sene önce kalp krizi sebebiyle kaybettiğimiz usta oyuncu Kemal Sunal son günlerde bir reklam tanıtım filmiyle gündeme geldi. Reklam filmi kısa bir süre içinde çokça paylaşılarak adından epeyce söz ettirdi. İzleyiciler tarafından en çok merak edilen konu ise rahmetli oyuncu Kemal Sunal'ın bu kadar gerçek bir suretle reklam tanıtım filminde nasıl oynatılabildiği merak konusu oldu.

DEEP FAKE TEKNOLOJİSİ

Ziraat Bankası'nın 157. Yılına özel yapay zeka gerçekleştirilerek hazırlanan reklam tanıtım filminde Deep Fake adı verilen bu yepyeni teknoloji yardımı ile görüntüsü bulunan birin yüzü diğer bir videodaki kişinin yüzünün yerine kullanabiliyor. Reklam filminde görüldüğü gibi Kemal Sunal jest ve mimikleriyle tekrardan aramızda gibi görüldü.

Kemal Sunal Reklam filminde

Geçmişte çekimler sırasında hayatını kaybeden yıldızlar için kullanılacak olan bu teknoloji artık ortalama bir bilgisayar ortamında da hayata geçirilebiliyor. Artık teknolojinin gelişmesi ile beraber eski kaybettiğimiz sanatçıları tekrardan aramızda görmemiz mümkün olacak.

Ziraat Bankası, önceden de Yeşilçam yıldızlarını 155. Yılına özel bir reklam tanıtım filmi tasarlamış ve yine bu teknoloji ile sevenleri gülümseten bir iş ortaya çıkarmıştı.