Dağlık Karabağ bölgesinde 27 Eylül 2020 tarihinde baş gösteren krizle birlikte Azerbaycan, Ermenistan'a karşı büyük bir savaşa girişti. Yıllardır hasretini çektikleri topraklara kavuşmak için operasyonlar başlatan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, geçtiğimiz günlerde başarıya ulaştı ve Dağlık Karabağ bölgesini işgalden kurtardı.

Azerbaycanlı vatandaşlar ellerine bayrakları alarak sokaklara döküldü, doyasıya kutlama yaptı. Öte yandan Paşiyan ise halkına karşı rezil oldu, Ermeni vatandaşların menziline girdi. Azerbaycan'ın zaferini kabullenemeyen Ermeniler, Erivan hükümet binasını basmakla yetinmeyip Başbakan Paşinyan'ın evine de saldırdı. 

Batı medyası katliamlara sessiz kalmıştı

Ermenistan, sahada galibiyet elde edemediğinden ötürü çareyi masum sivil halka saldırmakta bulmuştu. Ancak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bunca kalleşliğe rağmen asla Ermenistan gibi olmayacaklarını, sivillere saldırarak intikam almayacaklarını defalarca kez dile getirmişti.

Ermenistan'ın sivilleri hedef almasını bilmelerine rağmen Batı ülkelerinin basın organları, Ermenistan'ın kalleşliğini bir kez olsun haber yapmadı. Ancak Azerbaycan, aldığı mutlak zaferiyle bu üç maymunu oynayan basın organlarına Azerbaycan'ın zaferini ezberletti.

New York Times'tan dikkat çeken başlık

İngiliz basınından New York Times gazetesine ait internet sitesinde, Ermenistan'ın bozguna uğratılmasıyla ilgili dikkat çeken başlıkla yayımlanan bir haber kaleme alındı. Haberin başlığında, "Askeri anlamda bozguna uğrayan Ermenistan, Dağlık Karabağ anlaşmasını kabul etti" ifadeleri yer aldı.

BBC tarafından geçilen haberde ise Ermenilerin, Ermenistan ordusunun başarılı olduğuna dair yalan haberlerle kandırıldığı, ancak gerçekte bozguna uğratıldıklarını öğrenince büyük şok yaşadıkları belirtildi. 

Guardian ise haberi, 'Ermenileri kızdıran anlaşma' şeklinde verdi.