Geçtiğimiz ocak ayının ortalarında karın bölgesinden bir operasyon geçirdiği açıklanan ve o zamandan bu yana ortalarda görünmeyen Galler Prensesi Catherine ya da halk arasındaki adıyla Kate Middleton sonunda ortaya çıktı.

Prens William ile evli olan üç çocuk annesi 42 yaşındaki Middleton, ortaya çıktı ama kötü haberi de kendisi verdi. Üç aydır ortada görünmediği için hakkında bin bir türlü dedikodu üretilen Kate Middleton kanser olduğunu açıkladı. Hangi tür bir kansere yakalandığını belirtmeyen Middleton, koruyucu kemoterapi göreceğini de sözlerine ekledi.

Geçen çarşamba günü Windsor'da açık havada çekilen bir video aracılığıyla hastalığını duyuran Kate Middleton, bu haberin hem kendisi hem de kocası William için büyük bir şok olduğunu söyledi.

Yemyeşil bir bahçede etrafı çiçeklerle çevrili bir bahçede oturan Kate Middleton çocukları George, Charlotte ve Louis'ye her şeyi uygun bir şekilde açıklamanın ve iyi olacağına dair onlara güvence vermenin epey zamanlarını aldığını söyledi.

Middleton sözlerini şöyle sürdürdü "Onlara da söylediğim gibi iyiyim ve iyileşmeme yardımcı olacak şeylere odaklanarak her geçen gün daha da güçleniyorum. William'ın yanımda olması da büyük bir rahatlık ve güvence kaynağı. Tıpkı gösterdiğiniz sevgi, destek ve nezaket gibi" Kate Middleton bunun da hem kendisi hem William için çok şey ifade ettiğini sözlerine ekledi.