Kayseri Anadolu Haber'de yerb alan habere göre, eski adı Boydak Holding olan Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci ile ilgili kamuoyunda meraklı bekleyiş sürerken, şirketin kaç liraya ve kimlere satılacağı ile ilgili pek çok iddia gündeme getiriliyor. Şirketin satılacağının resmen açıklanmasından sonra pek çok yerli ve yabancı firmanın Holding’in mali tablolarını incelemeye aldığı ve piyasa araştırması yaptığı belirtiliyor.
  
Türkiye’nin ve Kayseri’nin en büyük ekonomik kuruluşlarından biri olan Erciyes Anadolu Holding’in satılacağı, Ekim ayında CEO Alpaslan Baki Ertekin tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştı. Şirketin şeffaf bir biçimde yönetildiğini aynı şekilde satış sürecinin de şeffaf yapılacağını açıklayan CEO Ertekin, 'Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın' ifadelerini kullanmıştı.
 
Ertekin’in bu açıklamasından sonra Ülke ve Kayseri kamuoyunda pek çok soru gündeme getirilmişti.
 
Şirketlerin kimlere satılacağı, kaç liralık bir bedel biçileceği, satış konusunda herhangi bir firma ile görüşme yapılıp yapılmadığı ve işçilerin durumunun ne olacağı gibi peş peşe sorular sıralanırken, yönetimi elinde bulunduran Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) ise bugüne kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.
 
Bir dönem Kayseri kamuoyunda şirketin İsveç veya İsviçre kökenli bir firmanın temsilcileri tarafından ziyaret edildiği, Holding tesislerinde bu konuda incelemeler yapıldığı konusunda iddialar dile getirilmişti.
 
Ayrıca Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası ve Kayseri OSB öncülüğünde bir araya gelen Kayserili işadamları, bir konsorsiyum kurarak Holding’i alıp almayacaklarına dair bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıların devam ettirilmesi kararı verilirken, şirketin satış sürecinin biraz daha netleşmesi gerektiği de belirtildi.
 
Kamuoyunda ve şirketle ticari ilişkileri bulunan esnaf ve tüccarların süreçle ilgili meraklı bekleyişi sürerken, şirketin yerli mi yabancı mı kuruluşlara satılacağı ile ilgili iddialar konuşulmaya devam ediyor. Kayseri kamuoyunda son günlerde dillendirilen bir başka iddia ise Katarlıların Erciyes Anadolu Holding’e ilgisi olduğu ve şirketin mali tablolarını incelemeye aldıkları yönünde.
 
Bu konuda TMSF veya Holding yönetimi tarafından herhangi bir bilgilendirilme yapılmadı. Erciyes Anadolu Holding’in Katar ile bilinen tek bağlantısı, Katar’ın en lüks alışveriş merkezlerinden Vendome Place Mall’da açılan mağazası. Doqu Home Tekstil, Bellona, İstikbal ve Gümüşsüyü halı markalarının satıldığı mağaza, 30 milyon TL tutarında bir yatırımla hizmete girmişti.
 
Erciyes Anadolu Holding’in satış süreci ile ilgili yeni yılda yönetimin kamuoyuna ayrıntılı bir açıklama yapacağı ifade ediliyor. Satış işlemleri ile ilgili üst yönetimin titiz bir çalışma yürüttüğü kaydediliyor.