DMKI üyesi, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Dr. Süleyman Şenel'in proje koordinatörlüğünde hazırlanan, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu eşliğinde gerçekleşen konserde, tamamen Kastamonu'ya dönük bir özel repertuvar seçkisi ile İstanbullu sanatseverler bölgenin halk müziği ve oyunları ile tanıştı.

Bu özel konser programında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün farklı sanat topluluklarına mensup sanatçılar, TRT'nin solist sanatçıları, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sanatçıları, İstanbul ve Kastamonu'dan yerel halk sanatçıları ve oyun ekipleri de sahnede yerlerini alarak çok katmanlı ve renkli bir kültür gecesine imza attılar.

Büyük bir kısmı ilk defa seslendirilen türküler arasında Kastamonu'nun merkezi seymen müziği karakterindeki türkü ve oyun havaları, tekke müziği örnekleri, gemici türküleri ile kemane havaları, ağıtlar ve tarihi türkülerin yanı sıra, gelin-kaynana atışmaları, tarihi oturak türküleri de mevcuttu.  İzleyiciler, Kastamonu Belediyesi "Sepetçioğlu Erkek Oyun Ekibi", İnebolu Belediyesi "Heyamola (Kule) Oyun Ekibi" ve Davulcu Karayılan'ın oğlu Yılmaz Dağlıoğlu önderliğindeki davul-zurna ekibinden Kastamonu'ya özgü ihtişamlı davul oyunları izlediler.

DMKI Dönem Başkanı Zeynep Esen, sivil toplum, kamu ve özel sektör iş birliği ile Kastamonu’yu yerel değerleri üzerinde yükselterek evrensel bir noktaya götürecek çok paydaşlı, stratekik ve etkisi büyük sosyo-kültürel projeler yapmaya devam edeceklerini belirtti.