Gelen son dakika haberine göre Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturmaları kapsamında, Kars İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin çalışmalarıyla 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Belediye Başkan yardımcıları Şevin Alaca ile Muazzez Çağrıtekinci, HDP Belediye Meclis üyeleri, HDP İl Genel Meclis üyeleri, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı'nın da bulunduğu öğrenildi.

 

BİNALARDA ARAMA YAPILDI

Ekipler sabah düzenledikleri operasyon ile 19 kişinin ikamet ettikleri yerlerde, HDP İl binası ve Belediye Başkanlığı binasında arama yaptı. 

 

Söz konusu şüphelilerin PKK terör örgütüne ait Avrupa yapılanması olarak bilinen KCDK-E'ye bağlı olarak Avrupa ülkelerinde iş gören yasa dışı dernek için para toplayıp bu paraları örgütle ilgisi olan şahıslara dağıttığı ve terör örgütüne ait kadın yapılanmasının toplantılarına katılım göstererek burada verilen talimatları yerine getirdiği ve PKK/KCK terör örgütleri adına yayın yapan bazı haber sitelerine röportaj vererek örgüt propagandası yaptıkları öğrenildi.

GÖZALTINA ALINMA GEREKÇELERİ

Gözaltına alınan 19 kişinin, "ölen veya tutuklanan örgüt mensuplarının aile üyelerini işe almak, terör örgütünün şehir yapılanması içinde faaliyet yürütmek, ihalelere girecek kişileri örgüt talimatıyla tehdit etmek ve engellemek, PKK/KCK terör örgütünün sözde anayasası olarak kabul edilen KCK sözleşmesi kapsamında ilçe, köy ve mahalle komisyonları yapılanmalarında faaliyet yürütmek" suçlarıyla gözaltına alındığı biliniyor.