Milliyet tarafından yapılan habere göre, eve teslim kargo hususunda, adreslerin bulunamamasından ötürü kargoların geri dönmesinden kaynaklı pek çok sorunun önüne geçilebilmesi için, Türkiye kargo sisteminde yeni bir döneme geçiyor. Açık kodlu adres sistemi ile Türkiye'de adresler, bundan böyle 9 haneli bir numaradan oluşacak.

9 HANELİ ADRES KODU KULLANILACAK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı tarafından yapılan açıklamaya göre, vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Numaralarını ve evlerinin açık adreslerini söylemekten çekindiği, bu konudan tedirgin oldukları belirlendi. Yazıcı, bu proje kapsamında vatandaşların 9 haneli bir 'adres kodu'nu kullanacağı, bu koddan başka herhangi bir şeye ihtiyaç duymayacaklarını belirtti.

ALTYAPI ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

PTT'nin söz konusu projenin altyapı çalışmalarında sona geldiğini belirten Yazıcı, "Farz edelim ki birileri size bir kargo gönderecek ve evinizin adresini soracak. 'Bizim sokağın adı değişti geçen günlerde ya...' hiç sorun yok, 9 haneli adres kodunu verdiğiniz anda karşı taraf, oradaki PTT'ye gidecekse veya, e-ticaret siteleri üzerinden bir ürün satın alacaksanız, evinizin adres kodu orada olacak." ifadelerini kullandı.

e-Devlet kapısı üzerinden adres kodu öğrenilebilecek

Tüm dairelerin bundan böyle adres kodu kullanacağını açıklayan Yazıcı, çocukları okula yazdırırken de bu adres kodunu vereceklerini dile getirdi. Projenin altyapı çalışmalarının tamamen bittiği, vatandaşların adresleri değişse bile bu kod sayesinde otomatik olarak sistemde adres değişikliği yapılacağını söyleyen Yazıcı, insanların e-Devlet kapısı üzerinden gereken bilgilere erişebileceklerini açıkladı.