Altılı koalisyon masasında şimdi de LGBT krizi çıktı. Masa’nın ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamaollaoğlu’nun ‘LGBT’ ile ilgili açıklamalarının ardından sosyal medyada muhalefete yakın isimlerden tepki geldi.

Altılı masada Saadet Partisi'nin dışındaki diğer partiler LGBT'ye destek veriyor.

Partisinin Genişletilmiş İl Divanı'nda konuşan Karamollaoğlu, konuşmasında LGBT meselesini ele aldı ve ortaklarına göndermede bulundu.

Karamollaoğlu konuyla ilgili, "Aile, bir erkek bir kadın ve çocuklardan meydana gelir. Bunu da unutmamalıyız. İki tane erkek, iki tane kadın bir araya gelmiş biz de aileyiz diyorlar, hadi oradan nereden çıkardın böyle saçmalığı." ifadelerini kullandı.

Aile kavramının önemine değinen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ailenin bütünlüğünü korumakla mükellefiz. Aile toplumun temelidir çekirdeğidir. Aile mevhumu bozulursa toplumu ayakta tutamazsınız. Biz aile mevhumunun dejenere edilmesine rıza gösteremeyiz. Bunu bilmek mecburiyetindeyiz. Aile, bir erkek bir kadın ve çocuklardan meydana gelir. Bunu da unutmamalıyız. İki tane erkek, iki tane kadın bir araya gelmiş biz de aileyiz diyorlar, hadi oradan nereden çıkardın böyle saçmalığı. Biz aile kavramını toplumun diri ve canlı kalması için elzem görürüz.