Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugünün gündeminde yer alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM), HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk halinin sona ermesine yönelik olarak kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi genel merkezinde düzenlenen, ayrıca sosyal medya üzerinden de canlı bir şekilde yayınlanan basın toplantısında bugünkü gündem konularını değerlendirdi.

'AB NORMLARINA UYUM SAĞLIYORSAK ONA GÖRE DAVRANMALIYIZ'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest kalmasına ilişkin AİHM'in kararı hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Karamollaoğlu, Avrupa Birliği'nin (AB) hukuk konuları ile ilgili belirlediği normlara uyum sağlamayı benimsemek söz konusuysa ona göre tavır alınması gerektiğini savundu. Bu ikilinin bir arada gitmediğini vurgulayan Karamollaoğlu, hem Avrupa ile birlikte yürümeye hedefleyip hem de Avrupa Birliği'nin belirli kurumları tarafından alınan kararlara itibar etmemenin mümkün olmayacağını dile getirdi.

Delil sunulursa ceza verilmesine destek çıkarız

Somut deliller sunulduğu takdirde suçlulara gereken cezayı vermelerine elbette destek çıkacaklarını söyleyen Karamollaoğlu, Demirtaş ile alakalı olarak yalnızca sözlerden yola çıkarak insanlara ceza verilemeyeceğinin altını çizdi.

'SUÇ VARSA HÜKÜMET BU SUÇU İSPAT ETSİN'

Karamollaoğlu, ispat edilmeye suçların cezasının olmadığını savunarak, ibreti alem olsun diye delil sunulmayan hususlarda insanlara ceza vermenin doğru olmadığını söyledi. Bu sebepten ötürü ortada bir suçlu varsa iktidarın bu suçları mutlaka ispat etmesini talep ettiklerini söyleyen Karamollaoğlu, yalnızca sözlerden yola çıkarak insanlara ceza vermeye kalkmanın neticesinde bir zorba konumuna düşüleceğinin altını çizdi.