Habertürk TV canlı yayına katılım gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili olarak kullandığı sözlerle şaşırttı. Karamollaoğlu, "Eğer Atatürk yaşasaydı, Milli Görüşçü olurdu." ifadelerini kullanarak çarpıcı bir açıklamaya imza attı.

NECMETTİN ERBAKAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Karamollaoğlu, Necmettin Erbakan'ın sözlerini hatırlatarak, "Hocamızın çok meşhur bir sözü vardı. 'Atatürk yaşasaydı, bugün Milli Görüşçü olurdu' demişti. Bunu öylesine söylemedi, şimdi de ben aynısını söylüyorum. Mustafa Kemal bugün yaşıyor olsaydı Kemalizmi, Kemalizm diye konuşanlardan çok daha farklı bir şekilde betimlerdi. Düşüncelerini açar, hata yapmamıza müsaade etmezdi." ifadelerini kullandı.

NAGEHAN ALÇI ŞAŞTI KALDI

 

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan da daha önceden böyle bir açıklamada bulunmuştu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Erbakan'ın açıklamalarına değindi. Ardından araya giren Nagehan Alçı da, kadınların Batılılar gibi görünmesi hususunda çok net olan bir Mustafa Kemal Atatürk olduğuna dikkat çekerek, "O halde o da mı Refah Parti'den olurdu?" sorusu ile şaşkınlığını dile getirdi.