Dağlık Karabağ bölgesindeki haklı mücadelesini 27 Eylül 2020 tarihinden beri sürdüren Azerbaycan ordusu geçtiğimiz gün hasretini çektiği topraklara resmi olarak kavuştu! Dağlık Karabağ'da 30 yıl sonra hasret sona erdi, savaşta Ermenistan yenildi ve Azerbaycan, kendi topraklarına kavuştu.

Rusya'dan Putin açıkladı: Ateşkes başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapılan açıklamaya göre Ermenistan ve Azerbaycan arasında geçtiğimiz geceden itibaren bir ateşkes başladı. Azerbaycan'ın zaferi, Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın anlaşmayı imzalamasıyla resmi olarak tescillendi. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bir konuşma yapıp Dağlık Karabağ üzerinde yenildiklerini itiraf ve kabul etti. Anlaşmayı başka şansı olmayarak imzaladığını duyurdu.

Azerbaycan Karabağ'da zafer kazandı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gece 00:00'dan (TSI) ateşkesin başlayacağını duyurmuş, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de açıklamalarında ateşkesi onaylamıştı. Bu durumda Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da haklı bir zafer kazandığı her iki taraftan da tescillenmiş oldu.