Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamaya göre, Dağlık Karabağ bölgesinde ilerleyişini sürdüren Azerbaycan ordusu tam 16 yerleşim yerinin daha Ermenistan'ın varlığından arındırıldığı öğrenildi. Dağlık Karabağ'da 16 yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

Hocavend, Fuzuli ve Cebrail'de çatışmalar sürüyor

Dağlık Karabağ'daki cephelerin kontrolü Azerbaycan ordusunun elinde bulunuyor. Öte yandan çatışmalar ağırlıklı olarak Cebrail, Fuzuli, Zengilan, Hocavend, Hocalı ve Kubatlı bölgelerinde devam ediyor. Bu bölgelerden 16 yerleşim yerinin işgalden kurtarıldığı öğrenildi.

Aliyev: Karabağ, Azerbaycan'dır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rus lisanında yaptığı açıklamada Azerbaycan ordusunun Fuzuli'de; Gorgan, Gadjar, Divanalılar köyleriyle Yukarı Veyselli, Üçüncü Mahmudlu, Yukarı Seyidahmedli bölgelerini, Cebrail'de Yanarhac ve Yukarı Mezra köylerini, Kubatlı'da Balasoltalı, Gazyan ve Merdanlı köylerini, Zengilan'da Beşedli, Hocavend'de Tsakuri ve Atagut köyleri ve son olarak Hocalı'da ise Moşhmaat ve Garabulag köylerinin kurtarıldığını söyleyerek "Karabağ, Azerbaycan'dır." dedi.