Geçtiğimiz hafta sonu birden düşen sıcaklıkla İstanbul'a uzun bir aranın ardından kasım karı yağdı. Bu yağışın ardından sıcaklık, mevsim normallerine dönse de megakentin sıcaklıklığında ani bir düşüş daha bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre hafta sonu İstanbul'da sıcaklık 9 derece birden düşecek. İstanbul Valisi Davut Gül de kentte 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiğini belirterek gerekli önlemlerin alındığını söyledi.
 
Pazar günü İstanbul'da sıcaklık 9 derece birden düşecek. Geçtiğimiz hafta sonu yaklaşık 10 derecelik bir düşüşle yüksek kesimlerine kar yağışı alan İstanbul'da sıcaklık hafta başından itibaren mevsim normallerine döndü.

Vali Davut Gül, İstanbul'da beklenen kar yağışı için tarih verirken, afet riskini gözden geçirdiklerini ve tüm tedbirlerin alınacağını belirtti.Vali Davut Gül, İstanbul'da 26 Kasım Pazar günü kar yağışı beklendiklerini belirterek toplantıda kurumlar arası işbirliğine önem verdiklerini aktardı:
 
"Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak. Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah İstanbul'umuzda kar sürecini yüz akıyla atlatacağız."
 
Son dakika kar yağışı uyarısı geldi: Meteoroloji, önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu yayınladı. Raporda, önümüzdeki günlerde yurdun büyük bir kısmında sağanak yağışın etkili olacağı görüldü.