17 Mayıs ardından açılması planlanan Kapıköy Gümrük Kapısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hizmete açılıyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulundan yapılan bildirimde şu ifade edildi:

“2020 yılının Mart ayından buyana kapalı olan Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın şehrimiz ekonomisinde meydana getirdiği tahribatın büyüklüğü hepimizce bilinmektedir. Kapının pandemi sebebiyle kapatılması konusunda tartışmaların başladığı günden itibaren Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) bunun doğru olmayacağı yaklaşımından katiyen ödün vermemiş, aradan geçen bir senelik sürec içinde nerdeyse her gün bu yaklaşım ve taleplerimiz dile getirilmiştir. Hemen hemen her platformda dile getirilen Kapıköy Gümrük Kapısı’nın açılması konusu kentimiz ve ülkemiz yönünden büyük ehemmiyet kazanmıştır.

Bu noktada; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan’ın Kapıköy’ün açılması amacıyla girişimleri ve görüşmeleri çok kıymetlidir. Aynı şekilde AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı’nda MKYK Üyesi Burhan Kayatürk’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kapının açılması isteği ehemmiyetlidir. Son olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Kapıköy Gümrük Kapısı’nın açılması talebimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmesi sonucunda Kapıköy Gümrük Kapısı’nın 17 Mayıs ardından açılacağı müjdesi kentimiz yönünden sevindirici bir haber olmuştur.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle açılacak olan Kapıköy Gümrük Kapısı için yapılan bütün girişimler ve bu girişimleri karşılıksız bırakmayan yetkililere teşekkür ederiz”