Geçtiğimiz gün gece saatlerinde Kıbrıs'ta yaşanan olayda Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Rum Anorthosis takımının taraftar grubu, Kapalı Maraş'ın açılmasını hazmedemeyince sınır kapısına yürüdü. Buradaki Derinya Sınır Kapısı, Rumlar tarafından kırıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bölgesine bir saldırı gerçekleştirmek isteyen Rumlar, ellerindeki havai fişekleri fırlatınca fişekler BM ortak devriye alanına düştü ve bölgede yangın çıktı. Olayları duyan Türkler ise ellerine bayrakları alıp sınır kapısına akın etti.

PROVOKATİF SLOGANLAR YÜKSELDİ

Rum eylemciler ellerine Yunan bayrakları alarak "Kıbrıs Yunandır" şeklinde provokatif sloganlar atmaya başladılar. Sınır kapısını kıran eylemciler, Türk tarafında bulunan polis noktasına kadar ilerleyip havai fişek atarak eylem yaptılar.

TÜRKLER DUYUNCA BÖLGEYE AKIN ETTİ

Olayı duyan Kıbrıslı Türkler ellerine Türk bayraklarını alarak sınır kapısına yürüdüler. Öte yandan olay yerinde geniş çaplı güvenlik önlemleri alan bölge polisi ve askeri sayesinde eylemler büyümeden durduruldu. Polisler, göstericilere dağılmaları hususunda uyarıda bulundu. Kıbrıslı Türkler ise Derinya kapısı önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.