Karadeniz bölgesinde sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 14 Kasım 2020 tarihinde Zonguldak'taki Filyos Limanı'na gelen Kanuni Sondaj Gemisi için kule montajı çalışmalarına başlandığı öğrenildi. Kanuni Sondaj Gemisi'nin, Haydarpaşa Limanı'ndaki boğaz köprülerinin altından sağlıklı bir şekilde geçebilmesi için gemide kule sökümü yapılıyor. Karaya kule montajının gerçekleşmesi için yük taşıma vinci kuruldu.

ÇALIŞMALAR İÇİN TARİH BELİRLENDİ

Kurulum tamamlandıktan sonra deniz yolu ile limana getirilen kuledeki sökülen kısım, geçtiğimiz gün vinç yordamıyla karaya çıkarıldı. Montaj hususundaki çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Kanuni Sondaj Gemisi, 2021 yılına girdikten sonra ilk aylarda 'Sakarya Gaz Sahası' içindeki görevine başlaması bekleniyor.

KANUNİ GEMİSİNİN SONDAJ KAPASİTESİ 

Türkiye'nin sondaj gemileri arasında üçüncü sırada bulunan ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın envanterine katılan Kanuni Sondaj Gemisi, tam 227 metre uzunluğa sahip olmasının yanı sıra 42 metre kadar da geniş. Kanuni, tam 11 bin 400 metre derinliğine kadar sondaj faaliyeti gerçekleştirebiliyor.