Tarifsiz bir lezzet olan kandil simidi, özellikle de kandil günlerinde vatandaşların yemeyi tercih ettiği bir ürün. Bugünün Mevlid Kandili olması sebebiyle kandil simidi yemek isteyen bazı vatandaşlar ise bu lezzeti kendi evlerinde yapmak istiyor. Bu bağlamda vatandaşlar, "Kandil simidi nasıl yapılır, kandil simidi tarifi, kandil simidi yapmak için hangi malzemeler gerekiyor?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte kandil simidi tarifi ve püf noktaları...

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

Margarin (125 gr)
2 adet yumurta (beyazı dışında, sarısı hamurda kullanılacak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un

Kandil simidinin üzeri için 2 yumurta akı ve susam veya çörekotu tercih edebilirsiniz.

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR? 

Daha önceden oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaların sarısı ve beyazı birbirinden ayrılır. Bir kap içine 3-4 su bardağı kadar un dökülür ve unun ortasına bir çukur açılır. Bu çukura yumurta sarısı, margarin ve diğer malzemeler konur. Malzemeler konduktan sonra un yoğurulur ve ele yapışmayan, yumuşak bir kıvama getirilir. Bu kıvamı alan hamura az az un eklemesi yaparak yoğurma işlemine devam edilir.

Hamurdan parçalar ayrılır ve bu parçalar rulo yapılarak küçük simitler haline getirilir. Kandil simitleri, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içine dizilir. Ardından simitlerin üstüne yumurta akı sürülür. Bu esnada fırın 190-200 derece arasında ısıtılır. Tercihe göre çörekotu veya susam kullanılarak kandil simidine renk katılır. 

Isıtılmış fırının içine kandil simitlerinin yer aldığı tepsi koyulur. Simitlerin ne kadar pişeceği göz kararıyla anlaşılabilir. Kandil simitlerinin pişmiş hale gelmesinin ardından simitler servise hazırlanır.