Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldıktan sonra basın mensuplarının gündemle ilgili sorularına yanıt verdi. Bugünkü Türkiye Varlık Fonu toplantısında başkanlık yapan Erdoğan, Varlık Fonu'nun resmi başkanının kendisi olduğunu ifade etti.

Daha önceki belirli periyotlarla aldıkları kararların bundan böyle de devam edeceğini belirten Erdoğan, bunda fevkalâde bir durumun olmadığını, ancak ilerleyen süreçte varlık fonunu küresel olarak daha farklı bir yere oturtmak istediklerini beyan etti.

KATAR VE TÜRKİYE ARASINDA 11 ANLAŞMA İMZALANDI

Geçtiğimiz gün Katar Emiri'nin Türkiye'ye olan ziyaretini ve imzalanan 11 anlaşmayı anımsatan Erdoğan, bunların içinde şu anda bir takım firmaların kendilerine ait hisselerine satmaktan, farklı ülkelerdeki şirketlere ait hisseleri satın almaya varana kadar attıkları adımlar olduğunu ifade etti. Önlerinde bulunan en büyük projenin Kanal İstanbul Projesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu projeye "Çılgın Projem" dediğini ifade etti.

KANAL İSTANBUL'A OLAN TALEP ARTIŞ GÖSTERİYOR

Kanal İstanbul projesine olan ilginin çok yoğun bir şekilde arttığını beyan eden Erdoğan, şu andan itibaren yatırımlarla ilgili herhangi bir duraksamanın söz konusu olmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımların üstyapı ve altyapı olarak devam ettiğini söyleyerek bunların arasında en çok dikkat çeken projenin Kanal İstanbul Projesi olduğunu söyledi. Projenin mimari olarak boyutunun hazırlandığını ve bunun yanı sıra teknik boyutların da hazır vaziyette olduğunu söyleyen Erdoğan, artık projede ihale safhasına gelindiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altayapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı birleştirdiğini söyleyen Erdoğan, bu iki bakanlığın birlikte çalışması için talimat verdiğini açıkladı. Erdoğan, proje için en kısa sürede adımlar atılacağını belirterek, İstanbul'un söz konusu projeyle uluslararası anlamda büyük bir güce ulaşacağını söyledi.