Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Trudeau, kanda pıhtılaşmaya yol açtığı iddiaları sebebiyle tartışmaların hedefindeki AstraZeneca aşısından yaptırdı. Aşı olurken çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan başbakan herkese aşı olma çağrısı yaptı.

Koronavirüse çare olması beklenilen ve onaylanması haberini dünyanın büyük sevinçle karşıladığı AstraZeneca aşısıyla alakalı yaşanan gelişmeler bir süredir gündemden düşmüyor. Önce AB-İngiltere arasında aşının tedariğiyle alakalı yaşanan problemler gündeme gelmiş daha sonra da başta Avrupa olmak üzere çok sayıda ülkede AstraZeneca aşısı yapılan şahıslarda görülen ciddi yan etkiler tartışma yaratmıştı.

AstraZeneca aşısı Avrupa İlaç Ajansı'nın yan etkilerini kabul etmesinden sonra çok sayıda ülkenin aşı programından çıkarıldı ya da yalnızca belli bir yaşın üzerindekilere yapılmaya başlandı.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda 'Sıram geldi ve aşımı oldum, siz de aşılanmaya uygunsanız kesinlikle yaptırın' diyen başbakan kendisi de aynı aşıyı yaptıran Sağlık Bakanı Patty Hajdu'nun mesajını da paylaştı. Sağlık Bakanı Patty Hajdu yaptığı bildirimde 'En iyi aşı, kolunuzdaki aşı. Bugün AstraZeneca aşısının ilk dozunu alma sırası bendeydi.' şeklinde konuştu.

Kanada'da kullanılmaya devam edilen AstraZeneca aşısı yalnızca 40 yaş üzeri vatandaşlara uygulanıyor.