Yapılan çalışmalarda bazı kan gruplarının bazı hastalıklara karşı daha duyarlı olduğu ve kan grubuna göre beslenme listesi uygulayarak bu hastalıkların önlenebileceği bulunmuştur. 

A POZİTİF: A pozitif kan grubuna sahip insanlar eti iyi sindirebilirler, bu nedenle et ve hayvansal proteinler tüketilebilir. Tavuk, hindi, sığır eti, deniz ürünleri gibi protein kaynakları, sebzeler, süt ürünleri, meyveler, sağlıklı yağlar ve tam tahıllar da A rh pozitif kan grubu beslenme diyetlerinde yer almalıdır. Ancak, A pozitif kan grubu beslenme diyeti yapanların sindirim sistemleri, bazı kişilerde süt ürünlerini tolere etmeyebilir.
 
A NEGATİF: Genel olarak, A negatif kan grubu beslenme listesinde et bulunabilir. Bu nedenle, tavuk, sığır eti, balık ve deniz ürünleri gibi et kaynaklarını tüketebilirler. Sebzeler, süt ürünleri, meyveler, tam tahıllar ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar da diyetlerinde yer almalıdır. Ancak, bazı A negatif bireylerde süt ürünleri intoleransı olabilir, bu yüzden dikkatli tüketilmelidir.

B POZİTİF: Bu kan grubu, et ve süt ürünlerini tüketebilir. Bu nedenle protein kaynakları olarak tavuk, sığır eti, balık ve süt ürünleri önemli bir yer tutar. Yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllı yiyecekler, meyve çeşitleri, baklagiller, sağlıklı yağlar brokoli, lahana ve havuç da diyetlerinde yer almalıdır. Tahıl olarak buğday, mısır ve yulaf gibi seçenekler kullanılabilir.
 
B NEGATİF: Bu kan grubu, et, süt ürünleri, sebzeler ve meyveler gibi birçok farklı gıdayı tüketebilir. Sığır ve hindi eti ile tavuk balık ve süt ürünleri beslenmelerinde önemli bir rol oynar. Sebzeler arasında brokoli, ıspanak, lahana ve havuç gibi çeşitli seçenekler tercih edilebilir. Tam tahıllar, baklagiller ve sağlıklı yağlar da diyet listesinde bulunması gereken yiyeceklerdir. Bu kan grubu, buğday, mısır ve yulaf gibi tahılları da tüketebilir.

AB POZİTİF: Bu kan grubu, hem bitkisel hem de hayvansal kaynakları beslenmelerine dahil edebilir. Protein kaynakları olarak tavuk, hindi, sığır eti, balık, süt ürünleri ve soya ürünleri önemli bir rol oynar. Sebzeler ve taze meyveler ile tam tahıllı yiyecekler tüketilebilir. Ayrıca baklagiller ve bitkisel yağlar da diyet listesinde bulunabilir. Bu kan grubu, buğday, mısır ve yulaf gibi tahılları da tüketebilir.
 
AB NEGATİF: AB negatif kan grubuna sahip bireyler için beslenme listesi çeşitlilik ve dengeli bir yaklaşıma sahiptir. Protein kaynakları olarak tavuk, hindi, sığır eti, balık, süt ürünleri ve soya ürünleri önemlidir. Taze sebze meyveler, tam tahıllı yiyecekler ve sağlıklı yağlar da diyetin bir parçası olmalıdır.
 
0 POZİTİF: 0 rh pozitif kan grubu beslenme diyeti yapanlar eti iyi sindirebilir ve hayvansal proteinlere iyi yanıt verebilir. Tavuk, hindi, sığır eti, balık ve deniz ürünleri bu beslenme planında önemli bir yer tutar. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, süt ürünleri ve sağlıklı yağlar da diyetlerinde yer almalıdır. Bununla birlikte, buğday ve mısır gibi bazı tahılların sindirimi zor olabilir, bu nedenle kişisel toleranslarına göre ayarlamalar yapmak önemlidir.
 
0 NEGATİF: Bu kan grubu, et ve deniz ürünlerini iyi tolere edebilirken, buğday, mısır ve süt ürünleri gibi bazı gıdaları sindirim sistemi zorlanabilir. Tavuk, hindi, sığır eti, balık ve deniz ürünleri bu beslenme planında önemli bir yer tutar. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, baklagiller ve sağlıklı yağlar da diyetin bir parçasıdır. Sonuç olarak kan grubu diyet listelerinde herkese uyan tek bir yaklaşım yoktur. Her insanın beslenme ihtiyaçları benzersizdir. Bu nedenle, vücudunuzun ihtiyaçlarına göre uyarlanmış yeni bir diyet denemek istiyorsanız, kan grubu beslenme diyetini deneyebilirsiniz. Bu deneyim öncesi uzman bir hekimden tavsiye almanız sağlıklı kilo verme konusunda size yardımcı olabilir