Olay geçtiğimiz yıl Nisan ayında, İngiltere'nin başkenti Londra'nın doğusunda meydana gelmişti. Bir eve yapılan baskında, derin dondurucunun içinde iki kadın cesedi bulunmuş, yapılan incelemeler ve otopsi sonrasında cesetlerden birinin 38 yaşındaki Kıbrıslı Türk Mihrican Mustafa'ya, diğerinin ise 2016 yılından beri kendisinden haber alınamayan 32 yaşındaki Macar asıllı Henriett Szucs'a ait olduğu tespit edilmişti.

Evde oturan 36 yaşındaki şüpheli Zahid Younis'in yargılandığı davada karar duruşması dün görüldü. 

KARAR DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Cesetlerin bulunduğu evde yaşayan 36 yaşındaki şüpheli Zahid Younis'in yargılandığı davada karar duruşması dün görüldü. Savcıların kararı doğrultusunda, iki kadına ciddi derecede şiddet uygulayan şüpheli cinayet işlemekten suçlu bulundu.

DURUŞMALAR 4 HAFTA SÜRDÜ

Polislerin ifadelerinin de dikkate alındığı duruşma 4 hafta boyunca devam etti. Polisler ifadelerinde, gelen şikayet üzerine Nisan 2019'da eve baskın yapan polisler, Younis'i evde bulamamış, onun yerine evde kilitli bir dondurucunun kapağını açarak bir ceset bulmuşlardı. Diğer ceset, dondurucunun alt kısmına saklanmıştı.

CESETLERİ DONDURUCUYA KOYDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Cinayetin nasıl işlendiği hala bir merak konusu iken, kadınların ölmeden önce ağır şiddete maruz kaldıkları kesin olarak belirlendi.  "Boksör" lakabını taşıyan Younis, cesetleri dondurucuya koyduğunu kabul etse de cinayetleri reddetti.

Ölen kadınlardan Macar asıllı Szucs'un, kendisi dışarıdayken evinde öldüğünü ancak panik yaptığı için bunu polise bildirmediğini ileri sürdü.