Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Başkan Yardımcısı Hazal Ateş'in de aralarında yer aldığı Ekonomi Muhabirleri Derneği yönetimi ile bir araya geldi.

 

Atay, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin hayata geçirdiği projeleri değerlendirerek, görüşmede şu mesajları verdi:

"İnsan kaynağını etkin planlamanın ve yönetmenin temel bileşenlerinin başında liyakat geliyor. Cumhurbaşkanımız da her fırsatta bu konunun önemine değiniyor. Mart ayında açıklanan Ekonomik Reform Paketi, bu anlamda son derece değerli bir yol haritası çiziyor bizler için. Bu kapsamda kamu personeline dair işlemlerin tek bir idare tarafından yürütülmesi' görevi de Ofisimize tevdi edildi. Bunun en temel göstergelerinden birisi olarak artık kamuda işe alımların tek adresi, bizim yerli ve milli bir yazılım ile geliştirdiğimiz Kariyer Kapısı Platformumuz. Bu Platform ile kamu istihdamında fırsat eşitliği ve liyakati önceleyen işe alımların yanı sıra verimliliğin arttırılmasını hedefliyoruz. Bunun gerçekleşebilmesindeki en önemli husus da iş ilanlarının şeffaf bir şekilde tüm ilgili kesimlerle paylaşılması. Kamu kurumlarında işe alım süreçlerinin tamamını artık Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilir, işe alım süreçlerinin tamamını izleyebilir bir sisteme sahibiz. Tüm kurumlarımızda liyakatin öne çıktığı, işe alım süreçlerinin izlenebildiği bir insan kaynağı portalını uygulamaya aldık. Bu yılsonuna kadar kamuda işe alımların hepsine bu platform üzerinden katkı veriyor olacağız. Yani tüm bakanlıklar işe alımlarını Kariyer Kapısı üzerinden yapacak. Bu hayli zamandır denemeler, pilot çalışmalar yaptığımız bir sistem dolayısı ile belediyelerden ve özel sektörden de kullanım için talepler geliyor.

 

3 MİLYON ÇALIŞANA EĞİTİM

'Eğitim Her Yerde' sloganıyla kamuda eğitim seferberliği ilan ettik. Buradan hareketle 16 bakanlık özelinde ve tüm bakanlıklar genelinde personel eğitim ve geliştirme faaliyetlerinin analiz çalışmaları devam ediyor. Eğitim ihtiyaç analizleri de yakında bitecek ve sonuçlarını daher bir bakanlığa bildirecek ve yıl sonunda eğitimlerin gerçekleşme düzeyini raporlayacağız. Kamu personelinin eğitim ve geliştirme faaliyetlerine yönelik ihtiyacı karşılamak, bu faaliyetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmak için yine yerli ve milli bir yazılım olan Uzaktan Eğitim Kapısı'nı hayata geçirdik. Bu Platformumuzu da tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın kullanımına ücretsiz olarak sunduk. Bugün 3 milyona yakın kamu çalışanımız sistem üzerindeki eğitimlerden yararlanabiliyor