Geçtiğimiz gün toplanan Bakanlar Kurulu, koronavirüs (covid-19) salgını hususunda alınacak yeni kısıtlama kararlarını görüştü. Bu bağlamda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi kısıtlama ve hafta sonu tamamen sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildiğini duyurdu. Yeni düzene göre kamu alanındaki mesai saatlerinde de düzenleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre kamuda mesai saatleri değiştirildi. İşte kamu alanının yeni mesai saatleri...

YENİ KAMU MESAİ SAATLERİ

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla yeni bir yazı gönderildi. Yazıda yer alan bilgilendirmeye göre, covid-19 salgınının Türkiye'deki yayılım hızının en alt seviyeye indirilmesi amaçlarıyla alınan yeni kararlar doğrultusunda, kamu hizmetlerinin mesai saatlerinde, Cumhurbaşkanı Kararı ile değişikliğe gidildiği belirtildi.

Buna göre, 2 Aralık 2020 tarihinden başlayacak şekilde, kamu kurum ile kuruluşlarında günlük mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatleri değiştirildi. 

Cumhurbaşkanlığı; ilgili, bağlı ve ilişkili kamu kurum ile kuruluşları için üst yönetici, bakanlıklar, ilgili, bağlı ve ilişkili kamu kurum ile kuruluşları için bakan,

Diğer kamu kurum ile kuruluşları için üst yönetici olacak şekilde, çalışma saatleri 10.00-16.00 olarak yeniden düzenlenmiştir.