Uyanır uyanmaz midemizin boş olması gece yatarken dolaşım sisteminin gün içerisine göre iki kat daha fazla çalışmasından kaynaklanıyor. Bu sabahları aç kalmamıza neden oluyor. Ancak bu saydığımız besinleri kahvaltıdan önce tüketmemelisiniz.

BAHARATLAR

Bazı besinlerin güneşte bekletilip kurutularak hazırlanmaısna bahadart denir. Acı pul biber, karabiber, nane, toz biber bunlardan bazılarıdır. Uzmanlar asit oranları yüksek olan bu baharatların sabah aç karna tüketilmesi konusunda uyarıda bulunuyor. Yemek borusunu tahriş edebilir. Mide asidini artırabilir. Bu da yemek kanseri ve mide delinmesi gibi ciddi hastalıklara zemin hazırlar.

DOMATES

Vücuda inanılmaz faydaları olan domates aç karan tüketilince tam bir kabusa dönüşebilir. Vücuttaki asit dengesizliğine neden olabilir. Ayrıca yüksek antioksidan içeren domates her ne kadar faydalı olsa bile sabahları boşaltım sistemine yararlı hücreleri de atabilir. Bu yüzden  aç karna tüketilmesi önerilmez.

SALATALIK

Sıvı oranı yüksek salatalık sindirimde gaz neden olabilir. Uzmanlar özellikle tuzlayıp tüketilmesinin daha fazla zara verebileceği konusunda uyarıda bulunur. İshal gibi hastalıklara neden olur.

YOĞURT

Sabah boş mideye direk yoğurt alındığında mide ekşimesine neden olabilir. 

TURUNÇGİLLER

C vitamini bakımındna zengin olan bu besin topluluğu, vitaminin vücutta enzimlenmesini hızlandırarak işlem görmeden vücuttan atımasına neden olur. 

GAZLI İÇECEK

Bu içecekler kan basıncını artırarak yüksek tansiyona neden olur. Öte yandan midedeki asit oranını da yükselterek mide delinmesine sebep olabilir.  Yapılan bazı araştırmalarda gazlı içeceklerin aç karna içilmesi ölüme bile yol açabileceğine dair sonuçlar ortaya çıkardı.