1- ŞEKERLİ GEVREKLER

Kahvaltıda şekerli tahıl gevrekleri tüketmeniz, kan şekerinizi yükselttiği gibi gün içinde daha fazla şeker alımını da tetikler. Bu tür bir kahvaltı şeker açısından zengin, sağlıklı yağ, vitamin ve mineral, protein ve lif açısından ise son derece fakirdir. Kahvaltıda yeterince beslenemezseniz, hemen acıkırsınız ve gün içinde daha fazla kalori tüketirsiniz.

Sağlıklı bir atıştırmalık olarak adlandırılan granola da şeker açısından zengin olduğundan tüketirken dikkat edilmeli.

2- WAFFLE

Waffle, karbonhidrat bakımından son derece zengindir ve çok çabuk sindirildiği için sizi uzun süre tok tutmayacaktır. Üstelik üzerine ekleyeceğiniz şeker de sabah kahvaltınız için pek iyi bir seçim değil.

3- PORTAKAL SUYU

Sabahları portakal suyu içmek kulağa son derece sağlıklı gelebilir. Ancak portakal suyu şeker açısından zengindir. Özellikle hazır portakal suları içmeyi tercih ediyorsanız, bu alışkanlığınızdan derhal vazgeçmenizde fayda var.

Hazır meyve suları birçok süreçten geçtiği için içeriğindeki vitamin ve mineraller de yok olabiliyor.

4- SİMİT VE KREM PEYNİR

Hızlı kahvaltının iki vazgeçilmez ürünü olan simit ve krem peynir, pek de besleyici bir çift değil. Yine de sabahları simit yemek istiyorsanız, üzerine krem peynir yerine avokado ezmesi sürmeyi deneyin. Bu şekilde kahvaltınızda protein, lif ve sağlıklı yağ da tüketmiş olursunuz.

5- YULAF EZMESİ

Yulaf ezmesi özellikle kilosuna dikkat edenlerin tercih ettiği bir kahvaltı. Ancak işlem görmüş ve paketlenmiş yulaf ezmelerinden uzak durmalısınız.

İşlem görmüş yulaf ezmeleri, daha az lif, daha çok şeker içerir. Sağlıklı bir kahvaltı için doğal yulafın yanı sıra taze meyvelerinizi kendiniz eklemelisiniz.

6- MEYVELİ YOĞURT

Yoğurt son derece besleyici bir ürün olsa da, meyveli ve aromalı yoğurtlar işlem gördüğü için tercih edilmemeli. İyi bir kalsiyum, protein ve probiyotik içeren yoğurtlar, işlem gördüklerinde renklendirici ve tatlandırıcılarla doldurulurlar.

Kahvaltıda doğal yoğurt tercih edin ve içine taze meyvelerini kendiniz ekleyin.