Kahramanmaraş'ta polise ateş açılmıştı. Gelen bilgilere göre, yaralanan polis memurlarından birinin şehit olduğu öğrenildi. Polise saldırıyla ilgili son dakika bilgisine göre, 2 polisin yaralanmasına sebep olan zanlının, Antalya'da 24 yaşındaki Aykut Çakal adlı şahsı ormanda el ve ayaklarını bağladıktan sonra öldüren ve toprağa gömen Suriyeli uyruklu M.K. olduğu belirlendi.

ZANLI, POLİSLERE ATEŞ AÇTI

Cinayet suçu sebebiyle aranan bir zanlının kentte bulunan bir otelde olduğu bilgisine ulaşan polis ekipleri, bölgeye gittiklerinde üzerlerine ateş açıldı. Saldırı sonucunda iki polis yaralanırken bölgeye çok sayıda polis ekipleri ve ambulans gönderildi. Otele, özel harekat timleri tarafından operasyon düzenlendi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu da olayın yaşandığı bölgeye gelip çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ekipler zanlının otelden kaçması ihtimali üzerinde durarak şüpheliyi yakalama çalışmalarına devam ediyor.

ANTALYA'DAKİ CİNAYETİN FİRARİSİ

Sabah Gazetesi tarafından yapılan habere göre, otelde gizlenen zanlı, aynı zamanda Antalya'da 24 yaşındaki Aykut Çakal'ı öldüren kişiydi. Suriye uyruklu M.K., Çakal'ın elleriyle ayaklarını bağlayıp öldürdü, sonra toprağa gömdü. 23 Kasım 2020 tarihinde kaybolan Aykut Çakal'ın otomobilinin, 6 gün sonra kendisine çok benzeyen Suriyeli Muhammet G. tarafından, zanlı M.K.'ya satıldığı öğrenilmiş, Muhammedt G. gözaltına alındıktan sonra Aykut Çakal cinayetini itiraf etmişti.