Geçtiğimiz gün Suriye uyruklu bir katil zanlısının Kahramanmaraş'ta olduğunu öğrenen polis ekibi, zanlıyı gözaltına almaya gittikleri esnada zanlının açtığı ateşe maruz kaldı. Polislerden biri şehit oldu, diğer polis ise yaralandı. Olay yerinden kaçan katil zanlısı yakalandı.

Cinayetten aranan 22 yaşındaki Suriyeli M.K.'nın Kahramanmaraş İsmetpaşa Mahallesi Milli Egemenlik Caddesi çevresinde olduğunu öğrenen polis ekipleri, bölgeye yönlendirildi. 3. kattaki otel odasına gittikleri esnada üst kattaki merdiven boşluğundan polise ateş açıldı.

POLİSİ ŞEHİT EDİP KAÇTI

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerinden iki polis yaralandı. Polislerden bir tanesi, götürüldüğü hastanede şehit oldu. Bölgeye pek çok ambulans ve polis ekibi geldi. Özel harekat timleri, otele operasyon düzenlendi. Zanlının otelden kaçtığı tespit edildi.

MERMİ SATIN ALDIĞI ESNADA YAKALANDI

Polis ekipleri, şehre giriş ve çıkışları kapattı. Zanlıyı Oduncular Sitesi'ndeki av malzemeleri satan bir dükkandan mermi satın alırken bulan ekipler, zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Zanlı yaralı olarak ele geçirildi. Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim ek hizmet binasına getirilen zanlıya çevredekiler büyük tepki gösterdi.

 

 

 

İrtibatlı şüpheli de gözaltına alındı

22 yaşındaki S.Ç. adlı şahsın zanlı ile irtibatı olduğu tespit edildi. Ekipler, S.Ç.'yi de gözaltına aldı. Zanlı M.K.'nın Kahramanmaraş'a geldiği zaman 2-3 gün S.Ç.'nin yanında kaldığı öğrenildi.

 

AYKUT ÇAKAL'I DA ÖLDÜRDÜ

İddiaya göre 24 yaşındaki Aykut Çakal, M.K. tarafından elleri ve ayakları bağlanarak öldürüldükten sonra gömüldü. M.K., Çakal'ın otomobilini Muratpaşa'da bulunan bir galericiye 86 bin TL'ye sattı. Suriyeli katilin, Çakal'a benzediği, noterde onun gibi davranarak işlemleri yaptırdığı öğrenildi.