Geçtiğimiz günlerde İstanbul'un Kağıthane ilçesinde akıl almaz bir olay yaşandı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, 8 yaşındayken bir apartmanın ikinci katından düşmesi sebebiyle ağır yaralanan, bu sebeple ameliyat geçiren Enes Y. adlı çocuğun çırak olarak çalıştığı bir yerde şiddete maruz kaldığı görüldü.

Sosyal medya kullanıcıları bu duruma büyük tepki gösterdi. Talatpaşa ilçesinde çırak olarak çalışan çocuğu döven şüpheliler, adli makamlar tarafından serbest bırakılmıştı. Savcılık bu duruma itiraz etmiş, ancak bu itiraz talebi reddedilmişti. 

Olaya ilişkin düzenlenen iddianame bugün tamamlandı. Bu bağlamda, 15 yaşındaki çocuğu döven şüpheliler hakkında hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

8 YAŞINDA APARTMANDAN DÜŞMÜŞTÜ

Bilgilere göre şiddete uğrayan 15 yaşındaki Enes, henüz 8 yaşındayken bir apartmanın ikinci katından düşmesi sebebiyle ağır ve olarak yaralanmış, bu sebeple beyin ameliyatı geçirmişti. Şu anda 15 yaşında olan çocuk, Kağıthane ilçesinin Talatpaşa semtinde çalıştığı bir işyerinde işkence ve şiddete maruz kaldı. İzleyenlerin kanını donduran o anlar saniye saniye kayıt altına alındı, yetmezmiş gibi sosyal medya platformu Twitter'da paylaşıldı.

O görüntüler sosyal medya kullanıcılarının büyük tepki göstermesine yol açtı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ise konuya ilişkin olarak bir soruşturma başlattı. Bu doğrultuda 2 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Savcılık bu duruma itiraz etse de itiraz kararı reddedildi.

Savcılığının olayla ilgili iddianamesinin bugün tamamladığı öğrenildi. 

ŞÜPHELİLER HAKKINDA İDDİANAME DÜZENLENDİ

Görüntülerde 15 yaşındaki çocuğu dövdüğü tespit edilen 30 yaşındaki Yücel B. hakkında 1 yıl 2 aydan 3,5 yıla kadar, şiddet anlarını kayıt altına alan 18 yaşındaki Bayram Samet K. hakkında ise 8 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Savcılığın hazırladığı iddianamede, çocuğu döven ve bunu kayıt altına alan 2 şüpheli hakkında "Bedensel olarak kendini koruyamayacak bir kişiyi canavarca hisle basit yaralama" suçunu işledikleri kaydedildi