Kağıthane'nin merkezinde 165 bin m2'lik alanda; 6 km bisiklet ve yürüyüş yolu, evcil hayvanlar için pati parkı, yaya köprüsü, spor alanları, çocuk bahçeleri ve dinlenme alanları oluşturuldu. Yanı sıra bölgeye binlerce ağaç ve bitki türü dikimi de yapıldı.

Yeşil Vadi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu'nun birinci ve ikinci etapları; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete açıldı.

https://www.cafesiyaset.com/uploads/files/2023/10/25/173103_whatsapp-image-2023-10-25-at-17.25.34.jpeg

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin projeyle hakkında; "Kağıthane Belediyesi olarak seçim öncesi vermiş olduğumuz sözlerin hamdolsun fazlasını tamamladık. 53 proje sözünü vermiştik, 100'ün üzerinde projeyi bu dönem hayata geçirmiş olduk. Bu projelerimizden biri de 'Yeşil Vadi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu' idi. Burayı tarihte olduğu gibi yeniden cazibe merkezine dönüştürerek İstanbulluların hizmetine sunuyoruz. Ayrıca civardaki tarihi eserlerimizi de bir bir restore ederek geleceğe kazandırdık. Yılın her günü binlerce vatandaşımız gelip burada yeşille iç içe bir ortamda bisiklete binebilecek, yürüyüş yapabilecek, dilerse ailesiyle piknik yapıp kaliteli zamanlar geçirebilecek'' dedi.

Osmanlı döneminde Sadabad adıyla bilinen ve Lale Devri’ne ev sahipliği yapan bölge; bu projeyle adeta yeni baştan tasarlandı. Bisiklete binerek tarihi bir yolculuğa çıkan vatandaşlar; etrafta bulunan tarihi Sadabad Camii, Saray Çamaşırhanesi, El Yapımı Kağıt Atölyesi, dere sandalları, nişantaşları, antik dönemin izlerini taşıyan açık hava müzesi, Sadabad Su Sarnıcı, Hasbahçe, Kağıthane Meydanı, Daye Hatun Camii ve Sıbyan Mektebi’ni görebiliyor.