İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında alınan takipsizlik kararının kaldırıldığı açıklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un avukatlığını yapan Sezgin Tunç, evin fotoğraflarının izinsiz bir şekilde çekilmesiyle ilgili olarak CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında takipsizlik kararı alınmasına itiraz etti. Bu itirazı değerlendirmeye alan Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği ise, takıipsizlik kararının kaldırılmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

21 Nisan 2020 tarihinde bir araçla gelen şüpheliler Ali Selçuk Kaya, Mehmet Sarıyar ve Suat Özçağdaş'ın; Altun'un ikametgahının bulunduğu konutun ve konuta ait bahçenin fotoğrafları çekilmiş, bahsi geçen şüphelileri suça azmettiren kişinin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olduğu iddia edilmişti. Altun'un avukatı, söz konusu iddia ile şikayette bulunmuştu. Hakimliğin aldığı takipsizlik kararının kaldırılması kararında da, söz konusu şikayet anımsatıldı.

A.O. adlı tanık, verdiği ifadede, CHP İl Başkanı olduğunu ifade eden şahsın cep telefonunu bahçeye yöneltip fotoğraflar çektiğini gördüğünü söyledi. Tanığın ifadelerine göre, fotoğraf çekmek isteyen kişinin kendisini CHP Üsküdar İlçe Başkanı olarak tanıttığı, Altun'un konutuna sık sık gelerek teftişte bulunacağını söylediği ortaya çıktı.

Şüpheliler ifadelerinde Canan Kaftancıoğlu'nu hedef gösterdi

Şüphelilerden Suat Özçağdaş, verdiği ifadede il başkanının talimatı ile söz konusu eylemde bulunduğunu beyan etti. Söz konusu ifade ve Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabındaki paylaşımlarda şüphelilere CHP'nin talimat verdiğini beyan ettiği de kararda yer aldı. Özçağdaş'ın telefonundaki imaj incelemesi sonucunda, Altun'un konutunun yer aldığı bahçenin bir fotoğrafının bulunduğu aktarıldı.

Kaftancıoğlu'nun takipsizlik kararı kaldırıldı

Tüm bunlar göz önünde bulundurularak verilen karar doğrultusunda, Kaftancıoğlu hakkında yargı işlemleri yapılacak kadar yeterli delil ve şüphe bulunması sebebiyle, 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçunda azmettirici olarak rol oynayıp oynamadığı ve diğer isnat edilmiş suçları işleyip işlemediği konusunun ortaya çıkarılabilmesi için, takipsizlik kararı hakkında avukatın itiraz talebinin kabul edildiği aktarıldı. Soruşturma dosyası, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilecek.