Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a ait konutun fotoğraflarının çekilmesi için talimat veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, "Suç İşlemeye Tahrik" ve "Suçu ve Suçluyu Övmek" suçlamalarından dava açıldı. Soruşturma kapsamında hakkında dava açılan Kaftancıoğlu, 9 aydan 10,5 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargı karşısında hesap verecek.

SUAT ÖZÇAĞDAŞ'I SUÇA TEŞVİK ETMİŞTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında iki ayrı suçlama ile dava açıldı. Kaftancıoğlu hakkında bir iddianame hazırlandı. İddianamede, CHP Üsküdar İl Başkanı Suat Özçağdaş'ın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'ta bulunan evinin fotoğraflanması hususunda Kaftancıoğlu'nun teşviklerinden etkilendiği belirtildi.

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ İHLALİNDEN SUÇLANDI

Geçtiğimiz haftalarda "Özel Hayatın Gizliliği İhlal Etmek" suçlaması ile hakkında dava açılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, verdiği ifadede, Altun'un evinin fotoğraflarını çektiğini kabul etmiş, bunu da Kaftancıoğlu'nun talimatı üzerine yaptığını beyan etmişti. Kaftancıoğlu, hakkındaki 9 aydan 10,5 yıla kadar hapis cezası istemi ile hesabını yargıda verecek.

TAKİPSİZLİK KARARI KALDIRILMIŞTI

Kaftancıoğlu hakkında, söz konusu suçlamayla alkalı takipsizlik kararına hükmedilmişti. Ardından Kaftancıoğlu'nun yaptığı sosyal medya paylaşımları da ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmeye alınmıştı. Altun'un avukatı, takipsizlik kararına itiraz etti. İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hakimliği ise, "Kaftancıoğlu'nun hakkında yargılama yapılması adına yeteri kadar delil ve şüphe bulunması sebebiyle, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçunda azmettirici olarak rol oynayıp oynamadığı, diğer suçları da işleyip işlemediğiyle alakalı değerlendirme ve takdirin yetkili mahkeme tarafından yapılması gerekmektedir" gerekçesine dayanarak takipsizlik kararını kaldırmıştı.