Ocak ayına girilmesiyle kafelerin, lokantaların ve de restoranların ne zaman açılacağı da merak konusu oldu. Bununla birlikte, Kasım ayında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantı sonrasında restoranlar, lokantalar ve kafeler hakkında önemli bir karar alınmıştı. Alınan kararda, bu yerlerin yalnızca paket servis ya da "gel-al" hizmeti verecek şekilde faaliyet göstereceği bildirilmişti. Kasım ayından beri ise lokantaların, kafelerin ve restoranların açılacağı tarih yoğun bir biçimde araştırılıyor. En son ortaya çıkan iddiada, bu yerlerin 15-16 Ocak tarihlerinde açılabileceği belirtildi. Peki, kafeler, kahvehaneler ve lokantalar ne zaman açılacak, 15-16 Ocak'ta açılacak mı? İşte, ayrıntılar...

Kafeler ne zaman açılacak

KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Kasım ayı itibaren, yüksek korona vaka artışı sebebiyle yalnızca paket servis yapmak üzere geçici süre kapatılan kafelerin açılacağı tarihe dair Bakanlık'tan açıklama gelmedi.

Son günlerde ise 15 Ocak tarihi kafe, restoran gibi mekanların normalleşerek açılabilecekleri haberleri iddia edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan kısıtlamalar devam ediyor ve söz konusu sosyal alanların ocak ayında açılmasına yönelik yeni bir karar alınmış değil..

Yayımlanan genelgede yer alan maddeler şöyle: Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10.00-20.00 saatlerinde yalnızca paket servis ya da "gel-al" hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Restoran, lokanta ya da online yemek sipariş firmalarınca saat 20.00'den sonra yalnızca telefonla veya online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecek.