DEAŞ terör örgütüne mensup olan ve 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' ve 'Resmî Belgede Sahtecilik' suçlarından aranan İ.Y. isimli terörist, 2017 yılında sahte kimlikle yakalanmış ve söz konusu suçlardan yargılanarak cezaevine gönderilmişti. 

Silivri Cezaevi'nde bulunduğu esnada bir takım itiraflarda bulunan terörist, Suriye'de DEAŞ adına yürüttüğü faaliyetler hakkında konuştu. 

KAFA KESMEK SURETİYLE İNFAZ ETMİŞ

Teröristin ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Soruşturma Bürosu'nda alındı. Şahsın Muhammed Eşşami adlı birinin kafasını keserek infaz ettiği öğrenildi. 

Bu eylemi yapan kişinin bizzat kendisi olduğunu söyleyen İ.Y., "2012 yılında kaçak yollarla Suriye'ye geçiş yaptım. 2012-2013 yılları içerisinde DEAŞ içerisinde faaliyet gösterdim. Bana izletilen video 8-9 yıl öncesinde çekilmiş bir videodur. Videoda, infaz yapan kişi benim." dedi. 

KAMERA KARŞISINDA KAFA KESMİŞ 

İnfaz talimatını Ahmet Turan adlı birinden aldığını belirten İ.Y., infaz ettiği şahsın yaralı olarak ele geçirildiğini söyleyerek, "Üzerinde patlayıcı özelliğe sahip ince bir kemer de vardı. Orada bu şahsın kendisini patlatmasından korktuk ve etkisiz hale getirdik. İnfaz sırasında orada bulunan herkes video çekiyordu. Ben de bu şahsın boğazını keserek infazı gerçekleştirdim." dedi.