Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Kadir Şeker olayında, Konya ilinde gece vakti Ayşe Dırla'nın sevgilisi Özgür Duran tarafından şiddet gördüğünü fark eden 20 yaşındaki Kadir Şeker, kadını kurtarmaya çalışırken çıkan arbede esnasında Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olmuş, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kadir Şeker'in kurtardığı Ayşe Dırla adlı kadın, dini nikahlandığı eşi Murat Hanlı'yla beraber uyuşturucu yüklü bir araçta yakalanmıştı. Dırla'nın emniyette verdiği ifadeye ulaşıldı. Gelen bilgilere göre Ayşe Dırla ve Murat Hanlı, tutuklanarak cezaevine koyuldu.

'UYUŞTURUCUYU GERİ GÖTÜRÜYORDUK'

26 yaşındaki Murat Hanlı ile bir ay önce dini nikah kıydığını söyleyen 35 yaşındaki Ayşe Dırla, mahkemede verdiği ifadede uyuşturucu kullanmadığını iddia ederek suçu Hanlı'ya attı. Murat Hanlı'nın uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen Dırla, "Uyuşturucuyu kullanmak üzere satın aldığı akşam eve paket birlikte gelince ben de kızdım. Tekrar uyuşturucuya başlayıp bağımlı olmasını istemiyordum. Bu sebeple uyuşturucuyu geri götürmek istemiştik. Uyuşturucuyu aldığı mahalleye geldik ancak o sırada polis bizi yakaladı." ifadelerini kullandı.

'ÖZGÜR'ÜN ANNESİ İHBAR ETMİŞTİR'

Ayşe Dırla, bir ihbar üzerine yakalanmıştı. Bunun ilgili konuşan Dırla, "Kadir Şeker'in davasında ben bir tanık olarak bulunuyordum. Dava süresince de Kadir'le ilgili bir suçlama yapmadım. Bu sebeple Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç bana kızmıştı. İhbar eden kişi o olabilir." şeklinde konuştu.

İKİSİ DE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Murat Hanlı ise ifadesinde, yaklaşık olarak 60 bin TL değerinde olan aracını satarak eroin satın aldığını söyledi. Hanlı, "Ben uyuşturucu satmıyorum, kullanmak için satın aldım. Arabamı sattım. Ayşe de buna karşı çıkınca geri götürdük." dedi.

İfadelerinin ardından Ayşe Dırla ve Murat Hanlı, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezevine gönderildi.