5 Şubat 2020 tarihinde Konya'da yaşanan olayda 20 yaşındaki Kadir Şeker, Ayşe Dırla isimli kadının sevgilisi Özgür Duran tarafından darp edildiğini görünce olaya müdahale etmek istemiş, kazara Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak öldürmüştü. Mahkemenin açıkladığı gerekçeşi kararda, suçun haksız tahrik altında işlenmediği belirtilerek bunun kasti bir adam öldürme olayı olduğu ifade edildi. Kadir Şeker, 12,5 yıl hapis cezası almıştı.

Kadir Şeker kasten adam öldürdü

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında bu olayın bir kasten adam öldürme olayı olduğuna hükmedildi. Kararda Kadir Şeker ve Özgür Duran'ın olayın öncesinde tanışmadığını, olayın aniden gelişerek yaşandığı belirtildi. Özgür Duran'ın Kadir Şeker'in boğazını sıkması sebebiyle Şeker'in cebinden çıkardığı bıçağı hayati bölgeleri dışında bir yere saplama imkanı olduğu halde maktulün göğüs bölgesine saplayarak kasten adam öldürdüğü ifade edildi.

Polisi aramak yerine bıçakla yanlarına gitti

Maktulün ailesinin avukatı ise Kadir Şeker'in arbade esnasında bıçağın Özgür Duran'a saplandığını, maktulün yere düşmesiyle bıçağın daha derine girdiğini ifade ettiğini söyledi. Bu iddiaların asılsız olduğunu söyleyen avukat Furkan Akbulut, fizik kanunları yönünden bakıldığında böyle bir olayın yaşanmasının mümkün olmadığını dile getirdi. 

Kadir'in Özgür Duran'dan daha iri yarı olduğunu, üstelik alkollü bir adama karşı kendisini çok rahat savunacağını belirten avukat, Kadir'in ayrıca olayı gördükten sonra polisi aramak yerinde cebinde bıçakla olay yerine gittiğinin de altını çizerek mahkemenin aldığı gerekçeli kararın doğru olduğunu vurguladı.