Son zamanlarda sokaklarda artık korkmadan çekinmeden gayet cüretkarca kadınlara yönelik şiddet manzaralarına tanık oluyoruz.

Sağduyulu insanlarımız, bu vahşete tanıklık etmektense, her erdemli ve sorumluluk sahibi insan gibi müdahale ederek saldırganı şiddete uğrayan kadından uzaklaştırmaya, saldırıyı bertaraf etmeye çalışıyorlar.

Aynı olay bugün sokaklarda her kadının başına geliyor. Bir kadın , eğer bir gün, eş, eski eş, erkek arkadaş , aileden biri, ya da tanımadığı bir erkek tarafından bir saldırıya uğradığında o ortamda bulunan her vatandaş aynı anda o saldırgana yönelik bertaraf etme çabasında olsa bugün Eyüp çelik gibi vatandaşlar tek kaldığı için bu mağduriyet yaşanmazdı. Biz tepkisizlikte değil duyarlılıkla ve erdemde birlik olmalıyız. Bu gün sokaklardaki şiddete şahitlik değil hep birlikte müdahil olmak ve şiddeti uzaklaştırmakla görevliyiz bu bizim vatandaşlık görevimiz olduğu kadar aynı zamanda insanlığa olan borcumuz. Eyüp Çelik de bu kardeşlerimizin için de en fedakarlarından biri.

Çünkü saldırganı kadından uzaklaştırmak isterken, aynı saldırgan tarafından kulağı ısırılarak koparılıp fırlatılmış ve malum ada şartları,  martı tarafından kopan parça alındığı için artık kulağının eski hale gelmesi mümkün değil. Artık eskisi gibi olamayacak. Kulağındaki bu sorundan dolayı duyma sorunu yaşayacak ve engelli bir vatandaş olarak  hayatına devam edecek .

Biz Kadın Haklarını Koruma Derneği olarak Şiddet Mağduru Kadınlar kadar Kadınlar Mağdur olmasın diye müdahale eden EYÜP ÇELİK kardeşimiz gibi erdemli sağduyulu sorumluluk sahibi erkeklerin de yanındayız ve destekçileriyiz.

Umarız Eyüp Çelik kardeşimizin savunduğu değerleri ve uğruna feda ettiği kulağının acısını, bir ömür boyu engelli olmanın acısını, yargılamayı yapan mahkeme de vicdanında hisseder ve buradan örnek bir karar çıkar.

KADIN HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ

GENEL BAŞKANI

AV.HİLAL GÜLTEPE ÖZTÜRK