Karnaval kapsamında girişimciler, e-ticaret sektöründe söz sahibi Munch Çikolata’nın Kurucusu Elif Çelik, Kiralarsın Kurucu Ortağı Başak Baykan ve Teleporter Kurucusu Dilara Keçeci gibi isimlerle bir araya gelerek konuşmacıların bilgi ve deneyimlerini dinlediler, iki uzman psikolog eşliğinde cesaret workshoplarına katıldılar.

“Kadınların kendi ekonomik özgürlüklerinin olmasını önemsiyoruz”

Karnavalda katılımcılara seslenen Dati Yatırım Holding Genel Müdürü Caner Özmen, yaklaşık 3 ay önce Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve AHORAS ile bir araya gelip projeyi dinledikten sonra bu projede bir şekilde yer almaları gerektiğine inanarak kapılarını açtıklarını dile getirerek; “Kadınların ekonomiye kazandırılması, kendi ekonomik özgürlüklerinin olması ve iş dünyasındaki varlıklarının doğru bir şekilde yönlendirilmesi, ülkemizin geleceği adına son derece önemli ve çözüme ulaştırılması gereken bir konu… Bu yolda AHORAS’ın kurucularından Serkan Koçak’ı ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Bakırköy Şubesi Başkanı Türkan Alper’in tebrik ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kadın Girişimciler: E-Ticaret Karnavalı kapsamında Radyocu, Hayalperest ve Exit Projects Ajans Başkanı Cihan Hatipoğlu, İdeaSoft Satış Müdürü Zekeriya Ateş ve Ahoras Kurucusu Serkan Koçak’ın açılış konulmalarının ardından Vestel’in Yeni Nesil Bayilik oturumu gerçekleştirildi.

Kiralarsın Kurucusu Başak Baykan, Teleporter Kurucusu Dilara Keçeci ve Marmara Üniversitesi STK Uygulama ve Araştırma Merkezi (STKAM) Müdürü Prof. Dr. Esra Yüksel Acı’nın yer aldığı "Yurt Dışına Açılma, Yurt Dışından Yatırım Alma ve Sürdürülebilirlik" başlıklı panelin ardından Kargonomi’nin "E-Ticaret ve Lojistik" oturumu düzenlendi.

İdeaSoft’un “E-Ticaret ile kısa sürede neler mümkün?” başlıklı vaka çalışmasının ardından Kadın Girişimciler Paneli gerçekleştirilirken karnaval, Munch Çikolata Kurucusu Elif Çelik’in "Deprem Sonrası Sıfırdan Başlamak" başlıklı konuşmasıyla devam etti. Kadın Girişimciler: E-Ticaret Karnavalı, “Yurt Dışında Şirket Kurmak” başlıklı oturumun ardından sona erdi.